Főoldal Filmek Robert Downey Jr. “boldogan” visszatérne Vasember szerepében
Filmek

Robert Downey Jr. “boldogan” visszatérne Vasember szerepében

Tényleg visszatérhet Vasember?

804
Vasember 2.
Forrás: Marvel Studios

Robert Downey Jr. néhány hete vihette haza az első Oscar-díját az Oppenheimer című filmben nyújtott alakításáért, de talán sokkal ismertebb a Marvel Moziverzumban betöltött szerepéről. Időről időre felmerül a kérdés, hogy látjuk-e még Vasembert, s ha igen, akkor vajon az egykori színész bújik ismét a vaspáncélba?

Az Esquire készített interjút a színésszel, és természetesen itt sem menekülhetett múltja elől: újra és újra felhozódik a kérdés, visszatérne Vasember szerepében?

“Ez túlságosan is szerves része a DNS-emnek” – kezdte az interjút Downey Jr. “Ez a szerep engem választott. Nézd, mindig azt mondom, soha, de soha ne fogadj Kevin Feige ellen. Ez egy vesztes fogadás. Ő a ház ura. Mindig ő fog nyerni.”

Downey szereplése a 2019-es Bosszúállók: Végjáték címmel lejárt, ami vitathatatlanul a 33 filmes Marvel Moziverzum legszomorúbb pillanata volt. A döntés után sokan nem engedték el, és a mai napig ragaszkodnak az eredeti hősökhöz, hogy nélkülük nem lehet megcsinálni. Nem idegen a rajongóknak, ugyanis a képregényekben rendre visszahozták a hősöket a halálból, és akkor miért ne lehetne ezt tenni a filmvásznon is?

Ez még mindig nem garancia a visszatérésre, különösen, ha figyelembe vesszük a Marvel Studios vezetőjének kijelentését. Kevin Feige mai napig kiáll a döntés mellett, miután a Variety novemberi jelentése azt állította, hogy a stúdió összehívott egy válságértekezletet, és vizsgálja annak lehetőségét, hogy Downey-t, valamint az eredeti hat Bosszúállót visszahozza egy új filmhez. A pletykák után Feige úgy fogalmazott, hogy “varázslat útján soha nem csinálnák vissza” Vasember halálát. A filmben Vasember feláldozta magát, hogy legyőzze Thanost.

Downey 11 éven át játszotta Tony Starkot az MCU-ban, az eredeti Bosszúállók egyikeként Chris Evans, Scarlett Johansson, Chris Hemsworth, Mark Ruffalo és Jeremy Renner oldalán. Óriási szerepet játszott Downey karrierjében, mert miután drogproblémái miatt lecsúszott, ezzel ismét visszatérhetett Hollywood csillagjaihoz. Egy időre Hollywood egyik legjobban fizetett színészévé tette.

Downey március elején elnyerte az első Oscar-díját a Christopher Nolan filmjében nyújtott alakításáért. Tavaly januárban Rob Lowe podcast-műsorában azt mondta, hogy sokat jelentett számára a Marvel Moziverzum, sőt, saját bevallása szerint a “legjobb munkái” közül néhányat a Tony Stark/Iron Man szerepében nyújtott alakításai jelentették, de ezek az alakítások “egy kicsit észrevétlenek maradtak”, mert a világ nem díjazza a szuperhősöket.

Vasember
Forrás: Marvel Studios
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

21 Hozzászólások

Közelgő események