Főoldal Filmek Ridley Scottnak nem tetszett, ahogy a Joker “az erőszakot ünnepelte”, de el volt ragadtatva Joaquin Phoenix játékától
Filmek

Ridley Scottnak nem tetszett, ahogy a Joker “az erőszakot ünnepelte”, de el volt ragadtatva Joaquin Phoenix játékától

Az erőszakos jelenetei miatt megosztó lett a Joker, és Ridley Scottnak sem tetszett, ahogy az erőszakot ünnepelte a film.

419
Joker
Forrás: Warner Bros.

A Napóleon rendezője a szereposztásról beszélt, hogy a címszereplőt alakító Joaquin Phoenix miként kapta meg Ridley Scott legújabb filmjének főszerepét. A legendás filmes az interjúban dicsérte a színész Jokerben nyújtott alakítását, ugyanakkor azt is kritizálta, hogy a film “az erőszakot ünnepelte”.

Hildur Guðnadóttir kísérteties zenéjét és Joaquin Phoenix Oscar-díjas főszereplő Arthur Fleck alakítását nagyra értékelték, de Todd Phillips Joker című filmjét közel sem szerette mindenki. A Rotten Tomatoes kritikákat gyűjtő oldalán a film mellett jelenleg 69% olvasható, és a kritikák túlnyomó részében azzal volt problémájuk az ítészeknek, hogy a film valahogy dicsőítette Fleck erőszakos tetteit.

Ez a megállapítás vitatható (sokan azt állítják, hogy pont az ellenkezőjét teszi), de Ridley Scottnak szintén ez volt a problémája a filmmel. A Napóleon bemutatója előtt egy londoni eseményen a Deadline vitatta meg a dolgot a rendezővel, hogy Phoenix miként kapta meg a főszerepet, de Scott azt is kifejtette, hogy miért nem tetszett neki a DC Comics nagysikerű adaptációja.

El voltam ájulva attól a felháborító Joker című filmtől. Nem tetszett, ahogyan az erőszakot ünnepelte, de Joaquin figyelemre méltó volt. Úgy gondoltam, hogy elképesztő érték lenne a Napóleonban, [nem csak kreatívan], hanem kereskedelmi értelemben is. Csak két színész fordult meg a fejemben, de a másikat nem fogom megnevezni.

Ridley Scott

Egyesek egészen másként vélekednének a Jokerről és annak bevallottan sokkoló erőszakábrázolásáról, de ez nem változtat semmit azon, hogy Phoenix mekkorát alakított a filmben. Sokáig kérdőjeles volt a folytatás, de végül Phillips és a Warner Bros. megerősítette azt tavaly. A második részt időközben leforgatták, amiben Lady Gaga karakterét is bemutatják majd, az énekesnő játssza majd Harley Quinnt.

A filmről mindössze annyit tudunk, hogy nem kap helyet a DC Univerzumban, hanem a DC Elseworlds lesz az otthona. Az is felmerült, hogy ez a film valójában egy musical lesz, bár ezt így vagy úgy, de nem erősítették meg. Korábban olyan pletykákat olvashattunk a folytatásról, hogy az Arkham Asylumban fog játszódni, Fleck pedig egy rokon lélekkel találkozik majd, a beteg Harleen Quinzel/Harley Quinn (Lady Gaga) személyében. Ez eltér a képregényektől, de ezen nem igazán lepődünk meg, mivel a 2019-es film is több ponton eltért attól, amiről a DC képregényeiben olvashattunk.

Joker: Folie à Deux 2024. október 4-én kerül a mozikba, pontosan öt évvel a Joker bemutatása után.

Joker
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...