x
Filmek

Ridley Scott úgy gondolja, hogy veszélyes lenne Star Wars-filmet rendeznie

Az Alien franchise rendezője elárulta, hogy nem tartaná jó ötletnek, ha Star Wars-film rendezésével bíznák meg.

Ridley Scott úgy gondolja, hogy veszélyes lenne Star Wars-filmet rendeznie
  • Publisheddecember 27, 2017

Az Alien franchise rendezője elárulta, hogy nem tartaná jó ötletnek, ha Star Wars-film rendezésével bíznák meg.

A Vulture lap a napokban arról kérdezte Ridley Scottot, hogy fontolóra vette-e már azt, hogy a jövőben Csillagok háborúja filmet rendezzen, de a direktort valahogy nem különösebben hatotta meg a franchise iránt való óriási rajongás. Scott a következőt mondta:

Azért, mert tudom, hogy mit csinálok. Szerintem ők szeretik, ha irányítják őket, és én is azt szeretem, ha magam irányíthatom. Mikor megszerzel egy srácot, aki alacsony költségvetésű filmet készített, majd hirtelen megszánod 180 millió dollárral, akkor ennek semmi értelme. Ez egy őrültség. Tudod te, hogy mennyibe fáj az újraforgatás? Milliókba, milliókat emészt fel. Van egy ár, amiért megkaphatsz, de az elég magas. Ez az a szint, ahol a tapasztalat számít. A lényeg az, hogy légy igazán tapasztalt és tudd, hogy mit csinálsz. Lassan apránként nőj bele a filmezésbe. Kezd alacsony költségvetésű filmekkel, majd egy kicsivel nagyobbal folytasd. Talán 20 millió dollár után már jöhet a 80 milliós. De hirtelen akkor sem 160 millió dollárral kezd.

Vélhetően Scott az interjúban a Zsivány Egyes: Egy Star Wars történet rendezőjére, Gareth Edwardsra utalt, akinek mindössze két nagyobb filmje volt a spin-off előtt, és hát tudjuk, hogy a Disney mennyi pénzt költött a film újraforgatására is, hogy használható anyagot küldjön a mozikba.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.