x
Filmek

Ridley Scott még mindig egy Alien: Covenant folytatáson dolgozik?

Az Alien franchise mindenkori atyja, Ridley Scott nem tesz le, hogy elkészüljön az Alien: Covenant folytatása.

Ridley Scott még mindig egy Alien: Covenant folytatáson dolgozik?
  • Publishedmárcius 24, 2019

Az Alien franchise mindenkori atyja, Ridley Scott nem tesz le, hogy elkészüljön az Alien: Covenant folytatása.

Miközben Katherine Waterston színésznő semmit sem hallott az Alien: Covenant folytatásról, addig a mindig megbízható forrásokra hivatkozó Deadline értesülései szerint Ridley Scott még nem mondott le teljesen az újabb Alien-filmről, köszönhetően a Disney és a Fox egyesülésének. Igen, a jelek szerint a 20th Century Fox felvásárlása mentheti meg az elvetett Alien: Covenant folytatást.

[penci_related_posts dis_pview=”yes” dis_pdate=”no” title=”Még több a témában…” background=”” border=”” thumbright=”yes” number=”4″ style=”grid” align=”none” withids=”” displayby=”tag” orderby=”rand”]

A héten lezárult a hosszú hetek óta tartó felvásárlási ügylet a The Walt Disney és a 21th Century Fox vállalat között, mely értelmében a Disney hivatalosan is magáénak mondhatja a Fox tulajdonában álló filmes jogokat, köztük az Alien franchiset. A jelek szerint Ridley Scott és produkciós cége már elő is vette a terveket az Alien: Awakening című folytatásról.

Úgy tűnik, hogy Ridley Scott és a Scott Free produkciós cég esélyes a maradásra: a következő Alien filmrészen Scott jelenleg is dolgozik. Várhatóan Scott következő filmje a Merlin lesz, egy élőszereplős varázslófilm a Disneynek.

A rendező még 2017-ben beszélt egy potenciális folytatásról, azonban az Alien: Covenant fogadtatása nem olyan volt, amit a stúdió várt, így egy időre elvetették Scott tervét. Ugyanakkor a direktor nem olyan rég elárulta, hogy reméli, a Disney nem mond le a filmszériáról.

[penci_blockquote style=”style-3″ align=”none” author=”Ridley Scott”]Remélem, hogy még mindig ott leszek, tehát bármilyen sötét történetet is terveznek – lévén, hogy a Disneyről van szó -, az idegenek továbbra is láthatóak lesznek. Szerintem foglalkozni kellene velük, mert amikor az embernek egy kemény és gyors franchise van a kezében, ami iránt folyamatos az érdeklődés, őrültség nem foglalkozni vele.[/penci_blockquote]

Ne felejtsük el, hogy James Cameron nem olyan rég arról beszélt, hogy kampányolni fog Neill Blomkamp Alien 5. projektje mellett, miután Scott keresztbe tett neki az Alien: Covevnant-tel. Előbb vagy utóbb a Disney Alien-filmet fog készíteni, a kérdés inkább csak az, hogy Blomkamp vagy Scott forgasson?

Alien: Covenant

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.