x
Sorozatok

Ridley Scott egy élőszereplős Szárnyas fejvadász sorozaton dolgozik

Ridley Scott mindig váratlan dolgot húz elő a kalapjából.

Ridley Scott egy élőszereplős Szárnyas fejvadász sorozaton dolgozik
  • Publishednovember 23, 2021

Noah Hawley Alien franchise spinoff-sorozatáról már hallottunk egyet s mást nyáron, amin természetesen Ridley Scott is közreműködik, de a legendás rendező minap egy másik nagymúltú franchise folytatásáról beszélt. Ridley Scott elárulta, hogy egy élőszereplős sorozat is készül egy másik nagy sci-fi klasszikusa alapján. Fejlesztés alatt áll egy Szárnyas fejvadász-sorozat is.

Ridley Scott ’80-as évekbeli klasszikusát, a Szárnyas fejvadász című filmet sokan minden idők egyik legjobb sci-fi filmjeként tartják számon, ami néhány évvel ezelőtt egy folytatást kapott korunk egyik legjobb rendezőjétől. Denis Villeneuve filmje méltó folytatásnak bizonyult, de a jegyeladások a várakozáson alulteljesítettek, s egy ideig úgy tűnt, lemondhatunk a franchise folytatásáról.

A Blade Runner: Black Lotus című anime a hónap elején mutatkozott be a Toonamin, és most maga Scott is jelentette be egy új élőszereplős sorozat terveit. A részletekről kevés szó esett, de a legendás filmrendező legújabb filmje, A Gucci-ház sajtókörútján mindenkit lázba hozott a nem várt bejelentésével. A direktor az interjúban bejelentette, hogy a pilot forgatókönyvén már dolgoznak. A Variety lapnak adott interjúban Scott az is elárulta, hogy 10 órás tévésorozattal készülnek.

Scott azt is megerősítette, hogy Noah Hawley Alien-sorozata jó úton halad. Tavaly az FX csatorna főnöke, John Landgraf úgy jellemezte a projektet, mint “az első Földön játszódó Alien-történetet”, amely “az első Alien-film horrorját és a második film akciójelenetét egyaránt ötvözi majd, ez egy olyan ijesztő izgalmas utazás lesz, amely a rajongókat a székükhöz szögezi”.

Maga a terv, hogy tévésorozat formájában folytatódjon a Szárnyas fejvadász sci-fi rendkívül izgalmasnak ígérkezik, és új lehetőségeket nyit meg a franchise előtt. Egyelőre kérdéses, hogy a szóban forgó sorozat a Szárnyas fejvadász 2049 eseményei után játszódik, esetleg Harrison Ford újra eljátssza Rick Deckardot? Remélhetőleg hamarosan érkezik néhány hivatalos információ, most, hogy Scott nyilvánosságra hozta a hírt.

Szárnyas fejvadász 2049
Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.