Főoldal Játékok Remek a PlayStation Plus szeptemberi kínálata
Játékok

Remek a PlayStation Plus szeptemberi kínálata

Egy kis battle royale, egy kis utcai harc.

660
1 sk2oYprbYmS6e6rFsUBCyg

Az előző havi, tizedik évfordulós PlayStation Plus kínálat telitalálatnak bizonyult a Sony részéről. A milliók által imádott Call of Duty: Modern Warfare 2 újrakevert változata mellett a frissen megjelent Fall Guys: Ultimate Knockout volt az előfizetők ajándéka, amivel elképesztő sikert aratott a japán óriás. A Fall Guys letöltési rekordot döntött, és népszerűsége mindmáig töretlen maradt. Most kissé más irányt vettek a friss címek, de szeptemberben is két igazán minőségi alkotást kapunk.

A PlayerUnknown’s Battlegrounds, vagy ahogy valójában mindenki hívja, a PUBG, azon címek egyike, amit nem igazán kell bemutatni. A battle royale műfaj úttörője és mai napig egyik legnépszerűbb képviselője PC-n kezdte hódítását, majd Xbox-ra is megérkezett. Később a mobilokat is meghódította, végül pedig a PlayStation tábor is beszállhatott a küzdelembe. A PUBG alapozta meg a klasszikussá vált formulát. Száz játékos landol egy szigeten, ahol az egyre szűkülő játéktéren kell megoldást találnunk a túlélésre, miközben fegyvereket és felszerelést gyűjtünk. A végén csak egy maradhat, ha mind a 99 ellenfél kiiktatásra került, a győztes jutalma a híres Chicken Dinner, na meg persze a dicsőség.

A Street Fighter V egy kissé csalóka exkluzív, ugyanis az eredetileg 2016-ban megjelent játék PS4 mellett PC-n is elérhető. A többi konzol kínálatát azonban nem színesíti, így a Sony mindig exkluzív címként hivatkozott rá. A verekedős műfaj egyik legnívósabb képviselőjéről beszélünk, amely annak ellenére, hogy a Mortal Kombat sikerét nem tudja felülmúlni, jelentős játékosbázissal rendelkezik. Tipikus esete annak a helyzetnek, amikor jobban járnak a játékosok, akik jóval a rajt után csatlakoznak a mókához. A SFV elég szegényes tartalommal jelent meg pár éve, azóta azonban gazdagodott a Champions és Arcade Edition bővítmények mellett rengeteg ingyenes extrával is. Feloldhatjuk a korábbi részek klasszikus karaktereit és helyszíneit, valamint egy mindenki számára elérhető DLC formájában kaptuk meg a valódi sztori módot, ami kimaradt az elsődleges változatból. Bőven lesz tehát mivel elütniük az időt azoknak, akik most vetik bele magukat a pofonosztásba.

A PUBG és a Street Fighter V szeptember 1. és október 5. között lesznek tölthetőek az előfizetők számára. Akit meggyőzött a kínálat, annak még egy jó hírünk van, jelenleg 25%-os akció keretein belül vásárolhattok előfizetést a Plus szolgáltatásra (amennyiben épp nincs előfizetésetek, hosszabbítani sajnos nem lehet). A napokban ráadásul az Apex Legends, valamint a Darwin Project is megkapta a PS+ exkluzív csomagjait, amivel különleges kinézeteket ölthetnek fel a PlayStation tábor tagjai. Jövő hét keddig még van időtök bezsákolni az e havi játékokat is, aztán pedig tálalhatjátok is a csirkevacsorát.

Szerző
Szarka Roland

2003 karácsonyán egy PlayStation 1-et találtam a fa alatt, és azóta se eresztenek a játékok, így a gamer rovat csapatát próbálom erősíteni.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Days Gone
PlayStation

Kiderült, hogy miért nem kaphat folytatást a Days Gone

A Sony sosem rajongott igazán a zombis játékért.

Stellar Blade
Játéktesztek

Stellar Blade teszt

A nagy port kavart Stellar Blade tényleg olyan jó lett?