Rekordösszegért készül a Halo Infinite!

A játéktörténelemben egy alkotás sem került még ilyen sokba. A Microsoft igencsak szabadon engedi a 343 Industriest az új Halo kapcsán.

A játéktörténelemben egy alkotás sem került még ilyen sokba. A Microsoft igencsak szabadon engedi a 343 Industriest az új Halo kapcsán.

Készültek már igencsak drága játékok, elég csupán a GTA V-re vagy a Red Dead Redemption 2-re gondolni. Ezek ugyan behozták már az árukat, viszont akkor hatalmas beruházásként élték meg őket a kiadók. A Microsoft szeretne az eddigiekre rálicitálni, és egy minden eddiginél többe kerülő Halot letenni az asztalra.

Köztudott az Xbox One sikertelensége a vetélytárssal szemben. Ez nagymértékben tulajdonítható a rosszul felépített marketingnek, hiszen teljesen Xbox exkluzív játék igencsak kevés volt (mondjuk olyanból sem volt sokkal több, amely PC-re is megjelent volna). Valószínűleg ezt kijavítják majd a következő generációban, addig is itt van belőle talán az első fecske.

A 343 Industries nem kevesebb mint 500 millió dollárt kapott csupán a Halo Infinite fejlesztésére. Azért is tekinthetjük ezt annyira elrugaszkodott számnak, mert a német Xbox Dynasty úgy tudja, ebben nincsenek benne a marketing költségek. Viszonyításképpen a GTA V mindennel együtt olyan 270 millió dollárjába fájt a Rockstarnak. Lesz helye a pénznek, hiszen az Infinite nyílt világú lesz, ráadásul egy ideig elméletileg nem fejlesztenek új Halot, hanem ezt bővítik ingyenes és fizetős kiegészítőkkel.

Valószínűleg ez a projekt nem a megtérülésről szól, inkább egy igencsak költséges marketingkampányt láthat benne a Microsoft, amely az új konzolról fog szólni. A játék valamikor a jövőben érkezik Xbox One-ra, PC-re és a titokzatos új Xboxra egyaránt.

Total
2
Shares
Previous Article

Bond lány főszereplésével készül Enyedi Ildikó új filmje!

Next Article
Bosszúállók: Végjáték

Marvel Kapitány vázolja a tervet a Bosszúállók: Végjáték első videoklipjén

Related Posts