X-Men Fantasztikus Négyes

Paul Greengrass megerősítette, hogy egy X-Men vs. Fantasztikus Négyes crossoveren dolgozott

Izgalmas projekten dolgozott a Fox a felvásárlás előtt.

Kanyarodjunk vissza 2019 elejére, amikor a 20th Century Fox fanfárja alatt akár egy X-Menek és a Fantasztikus Négyes crossover is készülhetett volna. Az X-Men: Az elsők forgatókönyvírója, Zack Stentz árulta el, hogy a stúdió még a felvásárlás előtt egy nagyobb volumenű alkotáson dolgozott, amiben az X-Menek csaptak volna össze a Fantasztikus Négyes szereplőivel, sőt, még olyan legendás karakterek is helyet kaptak volna ebben a filmben, mint Deadpool vagy Daredevil.

A rendezői teendőket a Bourne-filmeket és a Phillips kapitányt is jegyző Paul Greengrass készítette volna, míg a szkriptért Stenz és Ashley Edward Miller felelt volna. A történet nagyjából megegyezett volna a Marvel Studios, az Amerika kapitány: Polgárháború című történetével. A filmben a szuperhősök két csapatra szakadtak volna, miután Johnny Storm, azaz Fáklya egy szupernovával megtizedelte volna Manhattan lakosságát, miközben Molekulembert próbálta elfogni. Ahogy már mondtuk, a két történet kísértetiesen hasonlít volna egymásra, aminek az eredménye itt is egy törvényjavaslat lett volna, hogy ellenőrzés alá kell vonni a mutánsokat, ez pedig megosztotta volna a szuperhősöket. A két csapatra szakadt hősök konfliktusa később egy nagy csatában csúcsosodott volna ki, a csúcspontja pedig Farkas (hiszen a filmekben így hívták Hugh Jackman karakterét) és Mr. Fantastic párharcát eredményezte volna, amiben utóbbi levágta volna Farkas karjait.

A projekt végül örökre feledésbe merült, mivel a Disney megvásárolta a stúdiót, de sokan úgy gondolják, hogy Matthew Vaugh rendezőtől az X-Men: Az elsők sikere is fontos szerepet játszott abban, hogy a stúdió inkább egy önálló Fantasztikus Négyes filmre fókuszált. Azt sem lehet tudni, hogy milyen közel álltak a megvalósításhoz, ám Greengrass most megerősítette, hogy már folytak a tárgyalások a crossover elkészítésével kapcsolatban.

A Happy Sad Confused podcast adásban beszélt a titkos projektről, hogy a Fox milyen grandiózus tervet ötlött ki.

Beszéltek velem erről a filmről. Nem mondanám, ha nem kapcsolódtam volna hozzá. Beszélgettünk, és gondolkoztam rajta, és végül…Paul Greengrass

Túl sokat nem osztott meg a projektről, de igazából már mindegy is, hiszen a Marvel Studios a karakterek ismételt bemutatásán dolgozik, ám ezúttal már a világ legnagyobb filmes univerzumában. December közepén a Disney Investor Day 2020 alatt Kevin Feige megerősítette, hogy a Pókember-filmek rendezője, Jon Watts következő projektje egy Fantasztikus Négyes-film lesz.

Total
1
Shares
Previous Article

Úton van már a következő Metro

Next Article
The Suicide Squad

James Gunn megerősítette, hogy R-besorolású lesz a The Suicide Squad - Öngyilkos osztag

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!