x
Close


Közelgő események

Filmek

Patty Jenkins kibírhatatlan személyisége miatt esett szét a Rogue Squadron a Lucasfilmnél?

A nagyon látványos, nagyon drága bejelentő videó után a Rogue Squadron nem készül el.

Patty Jenkins kibírhatatlan személyisége miatt esett szét a Rogue Squadron a Lucasfilmnél?
  • Publisheddecember 12, 2022

Múlt héten több cikk is megjelent a DC Univerzumról, hogyan képzelik el a jövőt a DC Studios új vezetői és a Warner Bros. Discovery. Az egyik jelentés szerint a Wonder Woman 3. is áldozatul esett, nem lépnek tovább a fejlesztési fázisban, és ennek egyik oka az, hogy állítólag Patty Jenkins rendezőnő összetűzésbe került a Warner Bros. vezetőivel a tervek miatt.

A múltkori hír után most egy új jelentés szerint hasonló cipőben jár a Rogue Squadron is, a Lucasfilm és Jenkins sem jutott közös nevezőre a projektnél, ezért kellett leállítani és törölni a bejelentett film bemutatóját a naptárból. Patty Jenkins egy különösen erős személyiség a filmesek körében, és többször találta már magát “kreatív nézeteltéréssel” szemben. A Thor: A sötét világ című filmet otthagyta, miután összeveszett a Marvel Studios-szal, és minden jel arra mutat, hogy megismétlődött az eset a Disney egy másik stúdiójával, s a nagyon drága bejelentő videó után sem fog elkészülni a Rogue Sqadron.

Nemrég arról kezdtek beszélni, hogy Jenkins összeütközésbe került a Warner Bros. vezetőivel a Wonder Woman 3. tervei miatt. A stúdió vezetői nem elutasították, csak ajánlásokat és megjegyzéseket tettek, hogy szerintük miket kellene finomítani, átírni a film vázlatában, de a rendezőnő nem volt hajlandó változtatni semmin az eredeti elképzelésén, ezért inkább lelépett.

Eddig úgy hittük, hogy a rendezőnőnek nem volt szerencséje Hollywoodban, de a mostani jelentés szerint lehet, hogy valójában ő jelenti a problémát. Jeff Sneider a The Hot Mic című műsorban beszélt a dolgokról, amikor úgy fogalmazott, hogy “hallottam néhány dolgot Patty Jenkinsről. Azt hallottam, hogy egy rémálom [vele a munka].”

Sajnálom, utálok az a fickó lenni, aki egy nőt szidalmaz, értem én, Isten legyen a tanúm rá, de figyelj, ezt már számtalan férfi rendezőre is mondtam. Hallottam, hogy minden, amit a Wonder Woman 3-mal csinált, hogy is mondjam, egy rakás szar volt. Azt is hallottam, hogy [a Star Wars: Rogue Squadron] is egy rakás szar volt.

Jeff Sneider

A tervek szerint a Rogue Squadron a jövő év végén került volna a mozikba. A Disney már törölte a premiert a jövő évi naptárból, de magyarázatot máig nem kaptunk, hogy miért kellett kihúzni a műsorfüzetből. Snider állítása egybevág azzal, amit hallottunk, hogy Jenkins még csak beszélni sem volt hajlandó a DC Studios társ-vezetőivel, és inkább azt választotta, hogy otthagyja a projektet. A Wonder Woman 3. mellett nagyvalószínűséggel már a Rogue Squadron sem készül el soha.

Rogue Squadron
Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.