Főoldal Filmek Ötlete sincs James Gunn-nak, hogy mi legyen a Shazam! 2. stáblista alatti jelenetével
Filmek

Ötlete sincs James Gunn-nak, hogy mi legyen a Shazam! 2. stáblista alatti jelenetével

Értetlenül álltunk a Shazam! Az istenek haragja stáblista alatti jelenete után, és James Gunn sem tudja hovatenni.

5.8k
Shazam! Az istenek haragja
Forrás: DC Studios

Nemcsak James Gunn és a DC Studios találja nehéz helyzetben magát, mert a Marvel Studios, és úgy összességében a szuperhősök szenvednek az elmúlt években. Talán a világ most unt rá ezekre a hősökre, és valami másra vágynak a mozinézők, amíg választ kapunk erre a kérdésre, James Gunn-nak meg kell oldania a DC Comics és a Shazam! Az istenek haragja egyik rejtélyét.

James Gunn és Peter Safran 2022. november 1-jén közösen átvette a DC Studios irányítását. A Shazam! Az istenek haragja 2023. március 17-én került a mozikba. Gunn és Safran érkezésekor már javában dolgoztak a 2023-as filmeken, szóval a két vezetőnek nem sok ideje maradt, hogy jelentős változtatásokat eszközöljenek a filmeken. Az egyik ilyen kérdéses jelenetre a Shazam! Az istenek haragja stáblista alatt került sor. Megmagyarázhatatlan, hogy Emilia Harcourt és John Economos az A.R.G.U.S. ügynökei miért jelentek meg a film végén, hogy Billy Batsont beszervezzék az Igazság Tanácsába – amit néhány hónappal korábban a Black Adam már bemutatott. Érthető tehát, hogy a kérdéses jelenet után Gunn-ba vetett bizalma sok rajongónak megingott.

Emilia Harcourt ügynököt Gunn felesége, Jennifer Holland alakítja. Néhány internetes troll azzal dobálózott, hogy Harcourt csak emiatt kapott szerepet Az istenek haragjában és a Black Adam-ben, mert Gunn felesége. Persze aki csak kicsit is ismeri a filmkészítés folyamatát, tisztában van azzal, hogy Harcourt megjelenése ezekben a filmekben valószínűleg már jóval Gunn érkezése előtt eldöntött tény volt és sok esetben a jeleneteket is leforgatták.

Post by @jamesgunn
View on Threads

Az ehhez hasonló feltevésekre Gunn egyszerűen csak úgy reagált a közösségi médiában: “Nem az én döntésem volt, és nem én írtam – bár akkor jelent meg, amikor éppen csak elkezdtem dolgoni a DC-nél, a szerepeltetése jóval megelőzött engem (ahogy Harcourt is, mint egy víz alatti börtön igazgatója!). Noha szerintem szórakoztató volt, fogalmam sincs, miért toboroznák ezeket a karaktereket az Igazság Társaságához.”

Mit csinál egy kamasz srác, aki szupererőt kap, és ha kimondja a varázsszót, piros ruhás, villámos logós szuperhőssé változik? Nyilván a lehető legtöbbször kiabálja azt, hogy Shazam!, és ahol csak lehet, küzd a világ gonoszai ellen. És közben nagyon élvezi a szupererővel járó összes nagy poént. Ha pedig együtt lakik egy csomó más többé-kevésbé vele egyidős sráccal és lánnyal, akkor előbb-utóbb őket is beveszi a buliba. A Shazam! náluk is működik: nappal suliba járnak, éjszaka pedig kiosonnak otthonról és lazán bűnüldöznek. Egészen addig, míg a játék komolyra nem fordul: a szuperhősök életében ugyanis az a nehéz, hogy akkor is kénytelenek az igazság bajnokai maradni és szűk ruhát hordani, amikor náluk erősebb ellenféllel találják szemben magukat. És eléggé úgy néz ki, hogy Atlasz lányai pont ilyenek. A csapat viszont már nem tudja visszacsinálni, amit elkezdett. Kénytelenek úgy tenni, mintha igazi szuperhősök volnának. Vagy elhinni, hogy tényleg azok.

b01f0be2 30ca 4718 bfa7 c91268deb32e steve agee jennifer holland
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Milly Alcock
Filmek

Megvan, mikor láthatjuk Milly Alcock Supergirl-filmjét a mozikban

Kitűzték a Supergirl: Woman of Tomorrow bemutatóját.

Superman
BREAKINGFilmek

James Gunn megmutatta Superman teljes jelmezét

A kép alapján tökéletes Superman lesz David Corenswet.

Joker: Kétszemélyes téboly
Előzetesek

Magyar szinkronnal is észvesztő lett a Joker: Kétszemélyes téboly előzetese

Úrrá lesz az őrület a Joker: Kétszemélyes téboly nagy előzetesében.