Főoldal Filmek Örökkévalók: Chloé Zhaónak mindössze 25 perc kellett az MCU első szexjelenetének forgatásához
Filmek

Örökkévalók: Chloé Zhaónak mindössze 25 perc kellett az MCU első szexjelenetének forgatásához

A szexjelenetről és a két stáblista utáni jelenetről is beszélt Chloé Zhao.

633
Örökkévalók

Hihetetlennek, hogy közel 30 film és számos tévésorozat kikerült már a Marvel Studios kezéből, de szexjelenetre még soha sem került sor a Marvel Moziverzumban. És akkor itt van az Örökkévalók című film, amivel minden megváltozott. A cenzúra után a filmet az arab térségben betiltották az első meleg csók és a szexjelenet miatt.

Figyelem! A cikkben SPOILER olvasható.

A filmben a hősök, Ikarisz (Richard Madden) és Szirszé (Gemma Chan) az ókori Babilonban egymásba szeretnek, amikor fizikailag is kiteljesedik a kapcsolatuk. Évszázadokkal később az Örökkévalók szétválnak és Ikarisz és Szirszé útjai elválnak, majd amikor a 21. században újraegyesülnek a Deviánsok felbukkanása miatt, a régi érzelmek hamar a csoport érzelmi konfliktusforrásává válik.

Chloé Zhao rendező az amerikai IGN-nek adott interjúban arról beszélt, hogyan alakult ki ez a románc az Örökkévalókban, és hogyan közelítette meg a két karakter közötti szexjelenetet.

Örökkévalók

Ez szerepelt a forgatókönyvben, mert egy nagyon érett szerelmi történet a film. Meg akartuk mutatni, hogy fizikailag is szeretik egymást. A színészek, Gemma és Richard megkérdezték: “Ó, meg tudjuk ezt csinálni egy MCU-filmben?” Én pedig azt mondtam: “Igen, azt hiszem, igen.”

Chloé Zhao

Egy PG-13-as karikával ellátott filmről beszélünk, túlzásokba nem estek a jelenetben, de akkor is történelmi pillanat volt, hogy egy Disney és Marvel filmben ilyet mutatnak. A direktor ezután elmagyarázta, hogyan épült fel a jelenet, és mennyire aprólékosan választotta meg a tökéletes időpontot.

Nyilvánvalóan úgy akartuk megcsinálni, hogy valóban a szeretetet közvetítse, ezért a nap legszebb időszakában forgattuk. Mindkettőjüknek jár a dicséret, mert egy nagyon rövid időablak állt a rendelkezésünkre, körülbelül 25 perc, aztán miután összeraktuk, megmutattuk a színészeknek a jelenetet, és rögtön azt gondolták, hogy nagyon szép, és utána nem volt vita.

Chloé Zhao

Az interjú során Zhao a Fekete Lovagot bemutató második feliratok utáni jelenetről is beszélt, és elárulta, hogy az ötleteit közvetlenül Kevin Feige-nek, a Marvel Studios vezetőjének vetette fel, aki azonnal igent mondott mindkettőre.

Én forgattam mindkét stáblista utáni jelenetet, és ezeket az ötleteket felvetettem Kevinnek, mert nagyon izgatott lettem Pip, a troll és Eros a kapcsolata, valamint a Fekete Lovag miatt. Továbbá Eros eredete a Titánon, mint Örökkévaló, hogyan befolyásolta volna Thanost, ahogyan ezek az Örökkévalók hatottak a földiekre. Szóval nagyon izgalmas volt.

Egy másik interjúban tegnap azt is megtudtuk a rendezőtől, hogy kit hallunk a második stáblista utáni jelenetben, amikor valaki megszólítja Kit Harington karakterét. A filmet a héten mutatták be kizárólag a mozikban, és bár vegyes kritikákat kapott a film – a Marvel Studios első rohadt jelzővel illetett filmje lett -, 8,5M dollárral nyitott a tengerentúlon.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

The Falcon and the Winter Soldier
Filmek

Mikor és hány órás lesz a Marvel Studios panelje a San Diego-i Comic-Conon?

Megerősítést kapott a Marvel Studios prezentációja a San Diego-i Comic-Conon.