Harrison Ford

Nyomozás indult Harrison Ford ellen egy veszélyes repülőgép manőver miatt

Harrison Ford mások testi épségét veszélyeztette repülés közben, ezért a Szövetségi Repülési Igazgatóság eljárást indított a színész ellen.

Harrison Ford mások testi épségét veszélyeztette repülés közben, ezért a Szövetségi Repülési Igazgatóság eljárást indított a színész ellen.

Harrison Ford alighanem egyik legismertebb szerepe, hogy ő az Ezeréves Sólyom pilótája a messzi-messzi galaxisban, a színész azonban a való életben is nagy szenvedélyének, a repülésnek hódol. Merev szárnyú és helikopterek pilótafülkéjében otthonosan mozog Ford a való életben is, most azonban több jelentés is arról számolt be, hogy a színész ellen már megint vizsgálatot indított a Szövetségi Repülési Igazgatóság egy olyan esemény miatt, amely még múlt héten történt Dél-Kaliforniában.

Az FAA szerint Harrison Ford ült annak a könnyű repülőgépnek a pilótafülkéjében, aminek útja keresztezte a kifutópályát, ahol éppen egy másik repülőgép készült a leszállásra. A BBC információi szerint a Star Wars franchise színésze úgy fogalmazott, hogy ’félreértette’ a légiforgalmi irányítót az irányítótoronyból, azonban elismerte és elnézést kért, amiért hibázott. A Deadline úgy tudja, hogy a repülőgépek 3600 láb (körülbelül 1 km) távolságra voltak egymástól, s nem állt fenn az összeütközés veszélye.

Ford ellen már többször is vizsgálatot indítottak. Az első esetre még 2015-ben került sor, miután a színész Los Angeles területén egy golf pályába csapódott egy második világháborús repülőgéppel, majd két évvel később 2017-ben ismét hatalmasat vétett a pilótafülkében, akkor leszállás közben átrepült egy 166 emberrel a fedélzetén veszteglő utasszállító fölött, majd az irányt is elvétette, s taxizásra fenntartott útra, az úgynevezett gurulóútra szállt le a helyes kifutópályával szemben. Bár apró hibának tűnhetnek, de a repülésben nincs ilyen szó, akár súlyos balesetet is okozhatott volna mindhárom esetben.

Total
2
Shares
Previous Article

Hamarosan nextgen játékbemutatót tart a Microsoft

Next Article
Transformers

A Toy Story 4 rendezője animációs Transformers-filmet készít

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!