Főoldal Filmek Nyomozás indult Harrison Ford ellen egy veszélyes repülőgép manőver miatt
Filmek

Nyomozás indult Harrison Ford ellen egy veszélyes repülőgép manőver miatt

Harrison Ford mások testi épségét veszélyeztette repülés közben, ezért a Szövetségi Repülési Igazgatóság eljárást indított a színész ellen.

459
Harrison Ford

Harrison Ford mások testi épségét veszélyeztette repülés közben, ezért a Szövetségi Repülési Igazgatóság eljárást indított a színész ellen.

Harrison Ford alighanem egyik legismertebb szerepe, hogy ő az Ezeréves Sólyom pilótája a messzi-messzi galaxisban, a színész azonban a való életben is nagy szenvedélyének, a repülésnek hódol. Merev szárnyú és helikopterek pilótafülkéjében otthonosan mozog Ford a való életben is, most azonban több jelentés is arról számolt be, hogy a színész ellen már megint vizsgálatot indított a Szövetségi Repülési Igazgatóság egy olyan esemény miatt, amely még múlt héten történt Dél-Kaliforniában.

Az FAA szerint Harrison Ford ült annak a könnyű repülőgépnek a pilótafülkéjében, aminek útja keresztezte a kifutópályát, ahol éppen egy másik repülőgép készült a leszállásra. A BBC információi szerint a Star Wars franchise színésze úgy fogalmazott, hogy ’félreértette’ a légiforgalmi irányítót az irányítótoronyból, azonban elismerte és elnézést kért, amiért hibázott. A Deadline úgy tudja, hogy a repülőgépek 3600 láb (körülbelül 1 km) távolságra voltak egymástól, s nem állt fenn az összeütközés veszélye.

Ford ellen már többször is vizsgálatot indítottak. Az első esetre még 2015-ben került sor, miután a színész Los Angeles területén egy golf pályába csapódott egy második világháborús repülőgéppel, majd két évvel később 2017-ben ismét hatalmasat vétett a pilótafülkében, akkor leszállás közben átrepült egy 166 emberrel a fedélzetén veszteglő utasszállító fölött, majd az irányt is elvétette, s taxizásra fenntartott útra, az úgynevezett gurulóútra szállt le a helyes kifutópályával szemben. Bár apró hibának tűnhetnek, de a repülésben nincs ilyen szó, akár súlyos balesetet is okozhatott volna mindhárom esetben.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Indiana Jones és a sors tárcsája
BREAKINGFilmkritikák

Indiana Jones és a sors tárcsája kritika

Indiana Jones visszatér a mozikba, és megérte 15 évet várni rá?

Indiana Jones és a sors tárcsája
Filmek

Az Indiana Jones és a sors tárcsája nyitóbevétele még a 2008-as negyedik részétől is elmaradhat

A gyenge kritikák mellett még bevételben is alulteljesíthet az Indiana Jones és...

Indiana Jones és a sors tárcsája
Filmek

Az Indiana Jones producere szerint Harrison Ford nélkül is folytatódhat a franchise

Tavaly már felvetették, hogy előzménysorozatot kaphat az Indiana Jones-franchise.