Főoldal Sorozatok Nézőszám rekorddal kezdett A Gyűrűk Ura: A Hatalom Gyűrűi, de elképesztően sokan elkapcsoltak az 1. évad alatt
Sorozatok

Nézőszám rekorddal kezdett A Gyűrűk Ura: A Hatalom Gyűrűi, de elképesztően sokan elkapcsoltak az 1. évad alatt

Hiába az erős kezdés, egy jelentés szerint nagyon sokan nem nézték végig A Gyűrűk Ura: A Hatalom Gyűrűi 1. évadát.

59
A Gyűrűk Ura: A Hatalom Gyűrűi

Az Amazon Studios tavaly mutatta be minden idők legdrágább sorozatát, és a várakozásnak megfelelően nézőszám rekorddal nyitott A Gyűrűk Ura: A Hatalom Gyűrűi című sorozat. A sorozat rekordszámú nézőt vonzott a premierjére, de egy új jelentésből kiderül, hogy a többségük már a fináléra elkapcsolt, nem bírta kivárni a lassú és olykor vontatott felvezetőt.

Az Amazon Studios saját gyártású A Gyűrűk Ura: A Hatalom Gyűrűi sorozatát úgy harangozták be, mint a Trónok harca legnagyobb kihívóját, ami bizonyos értelem helyes feltevés, hiszen a Prime Video streamingszolgáltató annyit költött rá, hogy állítólag a valaha készült legdrágább sorozat lett. A kérdés csak az, hogy megérte-e a befektetés?

Amikor az előzménysorozat tavaly szeptemberben debütált, a Prime Video minden idők legnagyobb debütálását hozta, amiről Jennifer Salke, az Amazon Studios főnöke úgy fogalmazott, hogy “kulturálisan nagyon meghatározó pillanat” volt a vállalat számára. Úgy tűnik azonban, hogy A Hatalom Gyűrűi az 1. évad előrehaladtával gyorsan elvesztette a nézők jelentős számát.

A The Hollywood Reporter értesülései szerint az 1. évadot a nézők mindössze 37%-a fejezte be az Egyesült Államokban, a tengerentúlon ugyanez pedig csak 45%, átlagosan jellemző a sorozatokra az 50%-os arány, de még erre sem lehet azt mondani, hogy kiemelkedő lenne. Valószínűleg még a készítők sem gondolták, hogy ennyien fognak ráunni. A hosszú felvezető után kíváncsian várjuk, hogy a nézők hány százaléka kapcsol majd a sorozat második évadára, amit jelenleg is forgatnak.

Az is figyelemre méltó, hogy A Gyűrűk Ura: A Hatalom Gyűrűi nem kapott jelentős díjat vagy mondhattuk volna esélyesnek bármelyik díjátadón, ami szöges ellentétben áll az HBO Sárkányok háza előzménysorozatával. Bármennyire szerette volna az Amazon Studios, a sorozata nem ért fel a Trónok harcához.

Az Amazon Studios sorozatának nemcsak a nézőszámokkal gyűlhet meg a baja a jövőben, hiszen hamarosan konkurenciát kap a Warner Bros. személyében. A stúdió múlt hónapban jelentette be, a nagysikerű A Gyűrűk Ura-trilógia után visszatérnek Középföldére, és újabb mozifilmeket fognak bemutatni a jövőben. Azt tudjuk, hogy A Hatalom Gyűrűivel hosszú évekig számoltak, de ha a 2. évad nem teljesít jól az Amazon Studios lehúzhatja a rolót, s idő előtt véget érhet a kalandozás.

A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

transformers prime
Sorozatok

A legjobb Transformers-sorozatok

Ezeket a Transformers-sorozatokat jó szívvel ajánljuk!

The Walking Dead: Daryl Dixon
Sorozatok

A The Walking Dead: Daryl Dixon választ adott a szupererős zombik eredetére

Választ kapunk valaha a The Walking Dead zombi-apokalipszisére? Hol és hogyan tört...

Daredevil
Sorozatok

Az eredeti Daredevil showrunnerje szerint a Disney átver mindenkit

A Disney kiskapukkal próbálja kijátszani a szakszervezetet, és a Daredevil egykori showrunnerje...

Harry Potter
Sorozatok

A sorozat producere elárulta, miben lesz más a Harry Potter új feldolgozása

Sorozat készül a Harry Potter-könyvekből, de miben lesz más, mint a filmekből?