x
BREAKING Előzetesek

Neo és Trinity visszatérnek az elbűvölő The Matrix Resurrections első előzetesében

Vizuálisan elbűvölő lett az új Mátrix előzetese.

  • Publishedszeptember 9, 2021

Ahogy azt már tegnap megígérték nekünk, ma délután befutott az új Mátrix-film első kedvcsinálója, és ha eddig túlzottan nem lelkesedtél az új részért, akkor a negyedik rész előzetese garantáltan meghozza majd a kedved. A videóban visszatér a franchise két főszereplője, Neo és Trinity, sőt, még a fiatal Morpheust is látjuk benne, az elbűvölő akciójelenetekről már nem is beszélve.

A felvétel azzal kezdődik, hogy Keanu Reeves karaktere, Neo – akit a legutóbbi rész óta már Thomasnak hívnak – találkozik a pszichiáterével (Neil Patrick Harris), hogy megbeszéljenek néhány életszerű álmot. Thomas nem emlékszik a Mátrixra vagy korábbi életére, és meg van győződve arról, hogy biztosan megőrült.

Ezután találkozik Thomas a Carrie-Anne Moss által játszott Trinityval egy bárban, noha először nem ismerik fel egymást, még be is mutatkoznak egymásnak a kávézóban. Majd ezt követően a dolgok felgyorsulnak, kapunk néhány elbűvölő akciójelenetet, amiben főhőseink találkoznak Morpeus (Yahya Abdul-Mateen II) feltételezett fiatalabb másával, valamint egy titokzatos harcossal (Jessica Henwick), aki úgy tűnik, hogy pontosan tudja, ki is Neo valójában.

Elképesztően látványosra sikerült a teaser előzetes, mégis azt sugallja, hogy ez a film inkább egy reboot lesz, mint az eredeti trilógia közvetlen folytatása. Még mindig nem tudjuk, hogy Neo és Trinity hogyan maradhatott életben a Mátrix – Forradalmak eseményei után. Persze egy ilyennel címmel, mint a Resurrections (Feltámadás), minden bizonnyal választ kapunk majd erre a fontos kérdésre.

A főszereplőkön kívül többen is visszatérnek az előző részekből, köztük például Jada Pinkett-Smith, Daniel Bernhardt és Lambert Wilson. Nagy meglepetésre Laurence Fishburne nem tér vissza Morpheus szerepében, inkább megfiatalították a karaktert. Új belépők is akadnak bőven, Neil Patrick Harris mellett Christina Ricci, Yahya Abdul-Mateen II, Jessica Henwick, Priyanka Chopra, valamint Jonathan Groff is bemutatkozik.

A várva várt folytatást Lana Wachowski rendezte, a forgatókönyvön pedig David Mitchell és Aleksander Hermon dolgozott. Emellett Grant Hill és James McTeigue mellett producerként vesz részt a projektben. A Mátrix franchise negyedik részét 2021. december 22-én fogják bemutatni egyszerre a mozikban és az HBO Max streamingszolgáltatón.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.