Nem lesz olcsó az Xbox Series család tárhelyének bővítése

Vad számokat közölt a Microsoft.

Azt már az új generációs gépek bejelentésekor érezhettük, hogy nem sokáig fogjuk kihúzni a beépített tárhelyekkel. Főleg annak tükrében, hogy a jelen generáció játékai is gyakran rúgtak 100 GB fölé (a Warzone csendben félrenéz), és már szállingóznak a hírek a next-gen nyitócímek egészen magas méretéről. A PlayStation 5 825 gigával, míg a Series család nagyobb tagja 1 TB, kisebb testvére 512 GB tárhellyel érkezik, és hát valljuk be, mai viszonylatban egyik szám sem óriási. A Microsoft már korábban megerősítette, hogy a Series X/S bővíthető lesz egy hivatalos külső SSD-vel, de most kiderült hogy elég borsos áron fut majd a kiegészítő.

A Best Buy internetes webáruház listázta először a terméket, 220 dolláros fogyasztói áron, azaz nem egészen 70.000 magyar forintnak megfelelő összegért. Ezért a tételért cserébe duplájára növelhetjük a beépített kapacitást, így 2 TB-nyi adat tárolására lesz lehetőségünk. Különösen elegáns, hogy közvetlenül a gép hátába illeszthető a Seagate márkájú periféria, így nem kell majd kábelekkel ügyeskednünk. A vásárlás mellé három év hivatalos garanciát vállal a Microsoft, így ha rászánjuk magunkat a vásárlásra, nem kell aggódnunk amiatt, hogy egyhamar meghibásodik az eszköz.

A kiegészítő árának kapcsán két gondolat juthat az ember eszébe. Az egyik, hogy az Xbox Series X tulajdonképp nem is olyan drága, hiszen ha a fél gigás tárhely különbséget vesszük, akkor máris látszik 100 dollárnyi különbség és ugye a nagyobbik Microsoft konzol sokkal fejlettebb technológia, ami egészen biztosan megér még egy százast. A másik viszont az, hogy a Series S konzolban nagyon kevés lesz az 500 giga hely. A szakemberek máris elkezdték védeni a mundér becsületét, hogy mivel a kisebbik konzol csupán 1440p felbontást céloz be, ezért a játékok ezen verziói is kisebbek lesznek. Arról viszont nem szól a fáma, hogy ez visszamenőleg is érvényes-e a One címekre (aligha), ugyanis jelen generációban is szép számmal van 100 GB-nál nagyobb helyigényű játék.

Sajnos egyre drágábbnak tűnik a gaming következő korszaka, a kiegészítők árazása sem nyugtat meg minket a 30.000 Ft-os játékok bejelentése után. Megoldás lehet a régi külső winchesterek csatlakoztatása USB-n keresztül, ám ezekre csakis a visszafelé kompatibilis, vagyis előző generációs játékokat tehetjük. Reménykedjünk, hogy az SSD technológia gyártása hamarosan olcsóbb lesz, mert bizony egyébként szorosabbra kell majd csatolni az öveket.

Total
0
Shares
Previous Article

TESZT: Mafia: Definitive Edition

Next Article
Greenland - Az utolsó menedék

KRITIKA: Greenland - Az utolsó menedék

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!