x
Játékok

Nem bízik a kiadó a Shenmue III sikerében?

Az első értékelések csak a megjelenés után jöhetnek.

Nem bízik a kiadó a Shenmue III sikerében?
  • Publishednovember 17, 2019

Az első értékelések csak a megjelenés után jöhetnek.

A héten már írtunk egyszer a Shenmue III-ról a launch trailer kapcsán. A hányattatott sorsú projekt november 19-én, kedden érkezik PC és PS4 platformokra. A játékosok tehát már aznap meglátják, hogy hogyan sikerült a várva-várt folytatás, de csak azok, akik meg is vásárolják. Kiderült ugyanis, hogy a játék kiadója az embargót két nappal a megjelenés utánra időzítette, vagyis csütörtökig nem olvashatunk hivatalos kritikákat.

Más játékoknál is láthattunk hasonlót, például hogy csak a közelmúltban keresgéljünk, a Jedi: Fallen Order tesztjei is csak a megjelenés napján jöhettek ki, ott a potenciális spoilerekkel magyarázta meg a dolgot az Electronic Arts. Azonban a Star Wars játékról tudjuk, hogy nem sikerült rosszul, hiszen Metacriticen 84 és 90 közt állnak az egyes platformok verziói (saját reviewunk is készülőben, pár napon belül várható). A Shenmue III esetében viszont mindenképp soknak tűnik a plusz két nap, pláne ha a fejlesztés körüli botrányokat vesszük. De nem akarjuk az ördögöt a falra festeni, bízunk benne, hogy csak valami nagyon furcsa marketing akcióról van szó.

Written By
Sinka Tamás

Általában egész nap játszom a munkahelyemen, ugyanis videojáték fejlesztésben dolgozom. Mellette hobbikritikusként okoskodom jó pár éve, immár szélesvásznon.