Főoldal Filmek Neill Blomkamp úgy véli, az Alien 5. azért nem készült el, mert “más szabályok szerint játszik, mint Hollywood”
Filmek

Neill Blomkamp úgy véli, az Alien 5. azért nem készült el, mert “más szabályok szerint játszik, mint Hollywood”

A dél-afrikai rendező beszélt a soha el nem készült Alien 5. részéről, hogy miért törölték a projektet.

237
Alien Xenomorph

Az Alien 5. soha nem fog elkészülni, és a rendező, Neill Blomkamp most megosztotta gondolatait arról, miért nem valósult meg a projekt. Hihetetlenül hangzik, de majdnem tíz éve, hogy először hallottuk, hogy Neill Blomkamp fejleszti az Alien 5. részét, bár az, hogy ez a folytatás soha nem fog megvalósulni, már jó ideje nyilvánvaló volt.

Az elképzelés az volt, hogy Sigourney Weaver újra eljátssza Ellen Ripley szerepét, Michael Biehn pedig visszatérne Dwayne Hicks szerepében és kaptunk volna egy felnőtt Newt-ot is, ez pedig nem jelentett volna más, mint figyelmen kívül hagyni a harmadik és negyedik film eseményeit. A cselekmény Ridley Scott és James Cameron filmjei után vette volna fel a fonalat.

Az évek során Blomkamp számos sci-fi franchise-nál megfordult, köztük a Halo és a Robotzsaru. Ezek sem valósultak meg, és a filmrendező az Empire magazin nemrég megjelent interjújában rávilágított, hogy miért nem valósult meg a várva várt ötödik rész.

A saját karrierem során azok a projektek érintettek meg a legjobban, amelyek nem készültek el – elsősorban az Alien. [Az amerikai filmrendszeren belül] akkor tudtam volna tovább dolgozni, ha inkább egy McDonald’s, Burger King típusú stúdió-lakáj rendező lennék, aki évente vagy 1,5 évente készít egy filmet.

Természetesen én egy művész vagyok, aki nem játssza ezt a hollywoodi játékot. Amikor elmentem, gondolkodtam a dolgokon, és más szemlélettel tértem vissza arról, hogyan fogok hozzáállni Hollywoodhoz.

Neill Blomkamp

A rendező eddig nem beszélt ilyen részletesen, hogy miért nem valósult meg az Alien 5, bár széles körben híre ment annak, hogy Scott keze jócskán benne volt, és valójában a legendás filmrendező nem akarta, hogy a dél-afrikai rendező beleköpjön a levesébe, aki akkoriban nagyon a Prometheus folytatásával volt elfoglalva (ami hirtelen véget ért, amikor az Alien: Covenant pocsék kritikákat kapott).

Most egy új, élőszereplős Alien TV-sorozat készül Noah Hawley-tól, a Fargo rendezőjétől, és egy film Fede Alvarez rendezésében, amelyet Alien: Romulus néven emlegetnek.

Alien Xenomorph
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Gran Turismo
Előzetesek

Rengeteg játékutalást hozott a Gran Turismo második nagy előzetese

Az előzetesek alapján tényleg a rajongóknak készült a Gran Turismo, több utalást...

Sigourney Weaver
Filmek

Sigourney Weaver tisztán és érthetően fogalmazott: ennyi volt az Alien, és nem fog visszatérni

Pedig volt egy idő, amikor visszatért volna abban a bizonyos Neill Blomkamp...

Gran Turismo
Előzetesek

A Hungaroring aszfaltcsíkján köröznek a Gran Turismo teaser videójában

Az első képsorok a Gran Turismo című filmből, amit a Hungaroringen forgattak.