Főoldal Sorozatok Nagyon megugrott az HBO The Last of Us sorozatának nézettsége a 2. epizódra
Sorozatok

Nagyon megugrott az HBO The Last of Us sorozatának nézettsége a 2. epizódra

Ahogy az várható volt, a The Last of Us bevezető része után nagyon megnőtt a sorozat nézettsége.

433
The Last of Us
Forrás: HBO

A The Last of Us sorozatadaptációjának első epizódját múlt héten mutatták be, s ahogy az várható volt, egyre nagyobb népszerűségnek örvend az HBO által készített sorozat. A második héten a sorozat nézettsége 22%-kal megugrott a debütáló rész nézettségéhez képest, ezzel vasárnap este 5,7 millió háztartásban kapcsoltak Ellie és Joel kalandjára az Egyesült Államokban.

Ez körülbelül egymillióval több, mint a múlt heti premier epizód nézettsége. A csatorna történetében ez a szám a legnagyobb nézettségnövekedés, amit sikerült elérnie az HBO eredeti drámasorozatának a 2. hétre. Soha nem kapcsoltak ennyivel többen egy HBO készítésű sorozat második részére, mint a pilotra. Az első epizód bemutatása óta már majdnem négyszeresére emelkedett a megtekintések száma, mint a premier estéjén, ez jelenleg 18 millió nézőt jelent a tengerentúlon.

A videójáték-adaptáció már a premier estéjén is rekordot döntött. A The Last of Us 4,7 milliós nézettséggel az HBO egyik legerősebb bemutatkozása a Gengszterkorzó 2010-es indulása óta és a tavaly debütált Sárkányok háza után. A Trónok harca spinoffja tavaly történelmet írt, amikor 9,986 millió nézővel kezdett az HBO Max streamingszolgáltatón – ez volt a legmagasabb nézettségi mutató az új eredeti sorozat esetében, amit a fizetős szolgáltatón mutattak be.

A The Last of Us premierjének megtekintésszámai majdnem kétszeresei voltak az Eufória második évadának debütáló estéjének. Zendaya főszereplésével forgatott sorozatra tavaly januárban 2,4 millióan voltak kíváncsiak. A sorozat második epizódjára ez a szám 2,6 millióra nőtt. A Naughty Dog videójátékának adaptációjára már a premier napján többen voltak kíváncsiak, mint az Eufóriára Az Eufória az Egyesült Államokban epizódonként átlagosan 19,5 millió nézőt ért el – és szinte borítékolható, hogy a The Last of Us a következő hetekben túlszárnyalja majd ezeket a számokat is.

A PlayStation-játék alapján készült The Last of Us 20 évvel a modern civilizáció pusztulása után játszódik. Joelt, egy megrögzött túlélőt felbérelik, hogy csempéssze ki Ellie-t, egy 14 éves lányt a bostoni karanténzónából. Ami egy kis munkának indul, hamarosan kegyetlen túlélő utazássá alakul. A sorozat két főszereplőjének át kell szelnie az Egyesült Államokat és csak egymásra számíthatnak.

A főszerepekben Pascal, Bella Ramsey, Gabriel Luna, Anna Torv, Nico Parker, Murray Bartlett és Nick Offerman, valamint Melanie Lynskey, Storm Reid, Merle Dandridge, Jeffrey Pierce, Lamar Johnson, Keivonn Woodard, Graham Greene, Elaine Miles, Ashley Johnson és Troy Baker látható.

The Last of Us
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Sárkányok háza S2
Sorozatkritikák

Sárkányok háza 2. évad 1-4. rész kritika

Folytatódik a fekete és zöld házak konfliktusa.

The Last of Us
Sorozatok

Rövidebb lesz a The Last of Us második évada

Craig Mazin meg is indokolta döntésüket.

Pennywise
Sorozatok

Bill Skarsgård visszatér Pennywise szerepében az AZ előzménysorozatában

Fellélegezhetünk, mert a legjobb színész játssza újra Pennywise-t az AZ előzménysorozatában.