x
Filmek

Nagyon máshogy alakult volna a Predator – A ragadozó befejezése

Tudjuk, hogy a Predator – A ragadozó harmadik felvonását átírták, csak az nem világos, hogy mit tartalmazott az első elképzelés.

Nagyon máshogy alakult volna a Predator – A ragadozó befejezése
  • Publishedszeptember 16, 2018

Tudjuk, hogy a Predator – A ragadozó harmadik felvonását átírták, csak az nem világos, hogy mit tartalmazott az első elképzelés.

Miután télen megtartották a tesztvetítést a filmből, Shane Black rendező úgy döntött, hogy a harmadik részt teljesen átírja és újraforgatja a jeleneteket. Az eredeti elképzelés az volt, hogy franchise ismerős arca is feltűnik majd a záróképsorokban, ami egy sokkal izgalmasabb folytatást vetített volna előre. De a rajongók legnagyobb bánatára nem így történt.

A Birth.Movies.Death értesülései szerint az eredeti forgatókönyvben egy cameo szerepet szántak Arnold Schwarzeneggernek, mint Duth az első Predator-filmből. A moziban bemutatott film végén Boyd Holbrook karaktere, Quinn McKenna megtalálja a „ragadozó gyilkos” páncélt, amit mintha a Marveltől kölcsönözte volna, annyira szuperszerkóra hajaz. Így a befejezés nyitva hagyta a kaput egy lehetséges folytatás előtt. Az eredeti elképzelésben azonban úgy végződött volna a nagy összecsapás, hogy McKenna, az ő fia Rory (Jacob Tremblay) és a tudós Casey Bracket (Olivia Munn) túlélték az Ultimate Predatorral vívott harcot, majd egy helikopter landol előttük. A gépből pedig egy ismerős arc mászik ki, Dutch, aki mindenkit beszállásra szólít fel. Amikor azonban a fiatal Rory megkérdezi, hogy ő is tartson velük, Dutch a tőle megszokott mosollyal csak annyit felel: „különösen te”.

Valószínűleg a franchise szerelmesei ezt a változatot jobban szerették volna látni a mozikban, még ha csak pár percre is tűnt volna fel az első Ragadozó főszereplője, de mint ahogy év elején kiderült, Schwarzenegger visszautasította a szerepet.

Megkértek, hogy olvassam el, de nem tetszett a forgatókönyv. Bármit is ajánlottak nekem. Így tehát, nem vállalom el a szerepet, kivéve akkor, ha átírják a forgatókönyvet, vagy jelentősebb szerepet kapok. De ahogy most van, úgy nem vállalok szerepet a filmben.

Hogy látjuk-e még Schwarzeneggert a filmszériában, nem lehetünk biztosak, de ez aligha a Foxon múlik majd. A film első hétvégéjén meglehetősen jól teljesített a mozikban, rögtön lekörözte Az apácát, így egyelőre nyitva áll a kapu egy folytatás előtt.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.