Nagy dobásra készül a Microsoft? Akár már az E3-on bemutathatják a két új Xbox konzolt!

Az ide E3-on minden a Microsoft új konzoljáról fog szólni? A pletykák szerint a redmondi cég itt fogja bemutatni a Lockart és Anaconda kódnéven futó masináit.

Az ide E3-on minden a Microsoft új konzoljáról fog szólni? A pletykák szerint a redmondi cég itt fogja bemutatni a Lockart és Anaconda kódnéven futó masináit.

Vissza a gyökerekhez?

A jelenlegi konzolgenerációban vitán felül jelentős a lemaradása a redmondiak mindkét gépének. A One X ugyan erősebb és jobb konstrukció mint az ugyanebben a kategóriában versenyző japán társa a PS4 Pro, az exkluzív játékok hiányában azonban nem ért el hatalmas sikereket. Voltak/vannak rá jó alkotások, melyek szebben és jobb képfrissítéssel futnak a vetélytársánál (sokszor natív 4K felbontásban és nem Checkboard technológiával, ahogy a PS-nél). A Microsoft bevásárolt a tavalyi év folyamán stúdiókból, hiszen látta, a nyers erő nem elegendő eladni egy játékkonzolt, tartalom is kell rá.

A híresztelések szerint a redmondiak innovációért megint nem mennek a szomszédba, hiszen egyszerre 2 konzol is készül! Kezdjük talán a legkevésbé innovatívval. Nézzük kódnevek szerint őket!

Xbox One X

Ő az elején egy kakukktojás, hiszen már megjelent. A pletykák szerint a piacon akarják tartani a jelenlegi csúcskategóriás konzoljukat is. Teljesítmény szempontjából ezt gond nélkül megtehetnék, hiszen az Xbox One X 2017-ben jelent meg, és a 6 teraflopos teljesítményével bőven elég a mai játékok futtatására. Ráadásul Freesync támogatással is rendelkezik… Leszállított áron nagy jövő van benne.

Xbox Lockhart

Elérkeztünk az első új fejlesztéshez. Ez a mostani One S helyét örökölheti, viszont képes a natív 1080p felbontásra, és valószínűleg nem lesz benne optikai meghajtó.

Processzor: Egyedi Zen 2, 8 magos, 16 szálas

Grafikus chip: Egyedi NAVI, 4+ Teraflops teljesítmény

Memória: 12 GB GDDR6 

Tárhely: 1 TB NVMe SSD

Mint a specifikációkból kiderül, ez a mai PS4 Pro szintjén lesz körülbelül számításteljesítményben. A Microsoft próbálja minél alacsonyabban tartani az árakat, hogy a lehető legtöbb ember becsatlakozhasson az új generációba. Valószínűleg ez lesz a legnépszerűbb konzoljuk a következő években.

Xbox Anaconda

A next gen zászlóshajója lesz a redmondiaknál. Igazi, natív 4K felbontásra alkalmas konzol. Ha a találgatások és az előzetes specifikációk pontosak, akkor a Sonynak rendesen fel kell kötni azt a felkötni valót, hiszen ez egy BŐDÜLETESEN erős és megfizethető játékállomás lesz tőlük. Lássuk is a specifikációkat!

Processzor: Egyedi Zen 2, 8 magos, 16 szálas

Grafikus : Egyedi NAVI, 12+ Teraflops teljesítmény

Memória: 16GB GDDR6 

Tárhely: 1 TB NVMe SSD

Mint látható mindkét új gép az AMD új generációs Zen 2-es architektúrájára épít. Valószínűleg ez a legjobb választás amit tehettek, hiszen az első generáció is jól teljesített. Az Anaconda a pletykák szerint kitart még a fizikai adathordozók mellett. A 16 GB memória jövőbiztos, hiszen a jelenlegi játékok döntő többségben nem használ többet nyolcnál. Két dolog viszont totálisan meglepett. Az első amit kiemelnék a grafikus processzor. Egy ilyen árkategóriájú gép, az Xbox One X-nél kétszer erősebb videokártyát kap. A másik ami nagyon ígéretes, az az árazás. Olyan 500 dollár körüli értékre taksálják, ami több mint jutányos ilyen teljesítmény mellett.

Reméljük a Microsoft konzoljai visszanyerik régi hírüket és szorosan ott lehetnek a Sony új generációs játékállomásai mellet, hiszen nekünk játékosoknak ez lenne a legjobb. Az itt látható adatok jelenleg még a találgatás/pletyka szintjén állnak, így ezektől még jelentős eltérés is lehet!

Total
3
Shares
Previous Article
Space Jam

Csak két év múlva jön a Space Jam 2., előbb érkezik a Godzilla vs. Kong és sok más Warner alkotás

Next Article
Fekete Özvegy

Kevin Feige szerint szó sincs R-besorolású Fekete Özvegy-filmről

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!