Főoldal Filmek Nagy bejelentések várhatóak a londoni Star Wars Celebration alatt: új Star Wars-filmek jönnek?
Filmek

Nagy bejelentések várhatóak a londoni Star Wars Celebration alatt: új Star Wars-filmek jönnek?

Április elején Londonban jelenthetik be a következő nagy Star Wars-filmeket?

548
Star Wars

2016 után idén ismét Európában rendezik meg a világ legnagyobb Star Wars-találkozóját, és ahogy a múltban, ezúttal is London ad helyet a rendezvénynek. Áprilisban kerül megrendezésre a 2023-as Star Wars Celebration, ami a hírek szerint kiemelt fontosságú lesz, ugyanis egy új jelentés szerint végre kapunk néhány konkrét információt a Lucasfilm terveiről a messzi-messzi galaxisról, hogy mi várható mozifronton.

A Star Wars-folytatástrilógia utolsó filmje, a 2019-es Skywalker kora inkább negatív kritikákat kapott, és nagy általánosságban úgy tekintettek a filmre, mint a Skywalker-saga kiábrándító lezárására. Bár a filmmel a Disney kasszát robbantott, kár lenne ezt tagadni, de a jegyeladások elmaradtak a korábbi két résztől. Azóta nem készült új mozifilm, valami egészen mással próbálkozott az elmúlt években a Disney.

A folytatástrilógia “bukása” után a Disney és a Lucasfilm a streamingre helyezte a hangsúlyt, és a messzi-messzi galaxis egy másik szegletét fedezhettük fel olyan sorozatokban, mint például A mandalóri, a Boba Fett könyve, az Obi-Wan Kenobi vagy az Andor. A jövőben is készülnek még sorozatok, hogy új karaktereket ismerhessük meg, és olyan történeteket meséljenek el, amiket eddig nem láthattunk a filmvásznon.

A sorozatok hatalmas sikert arattak, de a rajongókat egy ideje már nagyon foglalkoztat a téma, hogy mikor mutatnak be új mozifilmet, és mi lesz az. Eredetileg úgy tervezték, hogy idén karácsonykor mozikba kerül Patty Jenkins filmje, de a rendező és a Lucasfilm között kreatív nézeteltérés bontakozott ki, ezért Jenkins projektjét törölték a naptárból. Bár Jenkins tagadta, hogy teljesen elvetették volna a filmjét, de eddig a Lucasfilm nem reagált semmit.

A The Hollywood Reporter jelentésének hála megtudtuk, hogy április elején akár nagy bejelentésekre is sor kerülhet Londonban. A portál információi szerint a Disney felgyorsította a folyamatokat és rákapcsolt, hogy a franchise-t visszahozza a mozikba, és várhatóan idén áprilisban, a Star Wars Celebration londoni eseményén bemutatja a filmterveket, hogy mivel készülnek a következő évekre.

Úgy tudjuk, hogy jelenleg Damon Lindelof és Taika Waititi filmjei fejlesztés alatt állnak, így valószínűleg többet megtudunk majd ezekről a projektekről, de azon sem lepődnénk meg, ha egy egész filmes palettát (vagy legalább egy maroknyi filmet) bejelentenének, mivel bőven volt idejük. Egy ideje már arról is sokat pletykálnak, hogy Lindelof filmje visszahozná a folytatástrilógia főszereplőit (Rey, Finn és Poe), de ezt még nem erősítették meg.

Star Wars: Skywalker kora
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Az akolitus
Sorozatok

Az akolitus hozta a Disney+ egyik legerősebb nyitányát

A 2024-es évben a Disney+ legerősebb premierjét produkálta Az akolitus.

Az akolitus
Sorozatkritikák

Az akolitus premier kritika

Az akolitusban végre a Sith-ek kapják a főszerepet, de megérte várni rá?

Az akolitus
Előzetesek

A titokzatos Sith nagyúr kap főszerepet Az akolitus új előzetesében

Az akolitus új előzetesében hallhatjuk és többet láthatunk a Sith mesterből.