Főoldal Filmek Mit jelentenek a Pókember: Nincs hazaút stáblista utáni jelenetei az MCU jövőjére nézve
Filmek

Mit jelentenek a Pókember: Nincs hazaút stáblista utáni jelenetei az MCU jövőjére nézve

Két stáblista utáni jelenet is helyett kapott a film végén.

668
Pókember: Nincs hazaút
Forrás: Marvel Studios

Ha már láttad a filmet, akkor nagyon jól tudod, miről beszélünk. A Pókember: Nincs hazaút című film végén két fontos stáblista utáni jelenetet is kaptunk. A cikk hátralévő része erősen spoileres lesz a filmre, így ha még nem nézted meg a filmet, akkor gyorsan zárd be, mert a folytatásban azt próbáljuk kivesézni, hogy ezek a jelenetek mit jelentenek a Marvel Moziverzum jövőjére nézve.

Figyelem! A cikkben SPOILER olvasható.

A Pókember: Nincs hazaút stáblista közepére beszúrt jelenete ott folytatódik, ahol a Venom 2. – Vérontó című film végén hagytuk Tom Hardy által alakított Eddie Brockot, vagyis, amikor Eddie és Venom bepillantást kap az MCU-ba. Megpillantják a Pókembert a Hírharsona híradójában, amikor leleplezik, hogy a falmászó nem más, mint Peter Parker. A Nincs hazaút stáblistás jelenetében Brock egy mexikói bárban italozik, és próbálja felvenni a fonalat az MCU karaktereivel. Miután Brock megemlíti, hogy szívesen elutazna New Yorkba, hogy találkozzon Pókemberrel, visszaküldik az univerzumába. Itt érvényesült Doctor Strange varázslata, amivel a Legfőbb varázsló helyrehozta a hibát, amivel rést ütött az univerzumon, s hazaküldte az idegeneket a saját világukba.

Míg Brockot és Venomot visszaküldik a Sony Pictures saját univerzumába, a szimbióta egy darabja az MCU-ban marad. Csak találgatunk, de ez két lehetőséget is ad a készítőknek. Az egyik az, hogy a későbbiekben Tom Holland Pókembere is felveszi majd azt a bizonyos fekete szerkót, amit egyszer Tobey Maguire karaktere már viselt a Pókember 3. részében, vagy a szimbióta talál egy másik gazdatestet, mint például Flash Thompson, aki a képregényekben Agent Venommá válik.

A film legvégén egy másik jelenetben azt látjuk, ahogy a Doctor Strange-et utolérte az őrület a Multiverzumban. Gyakorlatilag kaptunk egy teaser előzetest Sam Raimi rendező alkotásából. A felvételen olyan ismerős arcokat pillanthatunk meg, mint Wong, Karl Mordo és Skarlát Boszorkány. A trailerben először láthattuk Xochitl Gomezt is, aki a képregényekben a fiatal Bosszúállót, America Chavezt alakítja.

Elizabeth Olsen által megformált Skarlát Boszorkányát először abban az otthonban láthatjuk, ahová a WandaVision eseményei után elmenekült. Doctor Strange felkeresi, és segítséget kér Wandától, miután elszabadult a káosz Multiverzum. Skarlát Boszorkány képregényhű jelmeze a Disney+ sorozatában debütált lassan egy éve, és mivel nagyon bejött a jelmez, a Marvel Studios a folytatásban is előszeretettel használja majd.

A videó további részében Doctor Strange egy óriási szörnyeteggel, Gargantosszal vívott csatájából is kapunk betekintőt, ami nem tévesztendő össze a másik csápos lénnyel, az ugyancsak gonosz Shuma-Gorath-tal a Disney+ What If…? sorozatából. Bár az első pillantásra úgy tűnhet, hogy Doctor Strange gonosz alakját látjuk az előzetesben, aki akár az animációs sorozatban látott a Titkos Tanok mestere változata is lehet.

Doctor Strange az őrület multiverzumában című filmet 2022. május 6-án fogják bemutatni a mozikban.

Pókember: Nincs hazaút
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események