Wide Screen
Image default
Filmek

[DC FanDome] Mikor játszódik a The Batman? Az előzetes némileg rácáfolt az 1990-es évek pletykáira

Befutott a The Batman elbűvölő előzetese.

Ma hajnalban bemutatták a The Batman első teaser előzetesét, ami minden tekintetben felülmúlta várakozásainkat. Az új Batman-film eddig nem látott módon mutatja be a DC képregények egyik legnagyobb hősét, de túl sokat nem tudtunk meg belőle. Több pletyka is napvilágot látott már azzal kapcsolatban, hogy a film az 1990-es években játszódik, erre azonban az előzetes többé-kevésbé rácáfolt. Az egyetlen bizonyíték erre az a Nirvana – Something in the Way című szám, amit a ’90-es években adtak ki.

Tavaly egy cikk azt állította, hogy a The Batman nem egy bizonyos évben, hanem inkább egy intervallumban játszódik, durván a karakter húszas éveitől egészen a harmincas éveiig. Több sem kellett a fanoknak, elméletek gyártásába kezdtek. Ami szerint Robert Pattinson karaktere még Joaquin Phoenix Joker karakterével is találkozhatott volna – hiszen a Joker az 1980-as évek elején játszódik.

Erre a teóriára most az előzetes rácáfolhatott, mivel a képek alapján Matt Reeves története határozottan kortárs művészetnek tűnik. Elég csak megnézni, hogy több alkalommal is modern technológiát látunk a videóban. Két jelenetben is okostelefont mutatnak, ami még nem létezett az ’90-es években.

Az egyik jelenetben egy olyan autóval hajt egy nyilvános temetés közzé, ami nagyon is napjainkból való. A képeket elnézve ez egy Lincoln Navigator típusú autó, amivel szintén nem találkozhattunk még a ’90-es években.

A baleset után egy férfit látunk, aki egy okostelefont tart fel a kezében, és úgy tűnik valamiféle bombát erősítettek a nyaka köré, s ennek lehet a távvezérlője. A modern telefonokat használták detonátorként a robbantáshoz, hogy távolról indítsák be a pokolgépet.

És ott van egy másik jelenet is, amiben a festett arcú huligánok egyike filmezi Batmant okostelefonjával, miközben a Sötét lovag a banda vezetőjét ütlegeli.

Amikor Batmanhez közel felrobban az a kisteherautó, egy modern digitális fényképezőgépet szúrhatunk ki közvetlenül a denevérembertől jobbra.

És végezetül azok a modern LCD kijelzők a denevérbarlangban, amiket a trailer utolsó képsorában látunk. Ezek megint olyan eszközök, amik még nem álltak rendelkezésre a ’90-es években, még akkor sem, ha tudjuk, hogy ő Bruce Wayne.

Egy lehetséges magyarázat szerint elképzelhető a ’90-es évekről szóló teóriára. Reeves korábban elárulta, hogy Batman gyilkossági nyomozásával önmagát kérdőjelezi meg, így a múltja talán visszaemlékezés formájában fog majd megjelenni a filmvásznon. Ez csak egy újabb feltételezés, de a szivárogtatások után egy lehetséges mód arra, hogy a modern és a múlt találkozzon a képsorokban. Bár a The Batman nagyon is 21. századinak tűnik a látott képsorok után, ennek ellenére a film találkozni kíván a ’90-es évek stílusvonalával, azzal a bizonyos grunge-érával, ami jelen volt a korábbi Batman-filmekben.

Még több a témában...

Henry Cavill állítása szerint nem lesz ott Az Igazság Ligája pótforgatásán?

Kévés Bence Mihály

James Gunn annyira unta magát a pandémia alatt, hogy eredettörténetet dobott össze Peacemakernek

Kévés Bence Mihály

Peacemaker mellett a Task Force X más karaktereit is visszahozza James Gunn az HBO Max sorozatába?

Kévés Bence Mihály

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat