Főoldal Filmek Michael Keaton elárulta, miért nem nézett meg egy Marvel- vagy DC-filmet sem
Filmek

Michael Keaton elárulta, miért nem nézett meg egy Marvel- vagy DC-filmet sem

Michael Keaton mindkét oldalon kapott már szerepet, ennek ellenére nem nézett végig egyet sem.

399
Pókember: Hazatérés
Forrás: Marvel Studios

Michael Keaton tisztázta, miért nem nézett meg soha egyetlen DC- vagy Marvel-filmet sem, annak ellenére, hogy mindkét franchise-ban szerepel már az elmúlt évtizedekben. A ’90-es években Gotham City sötét lovagját keltette életre, majd nemrég bemutatkozott a nagy Marvel Moziverzumban, sőt láttuk őt a Sony Pictures stáblista utáni jelenetében is.

Michael Keaton a Pókember: Hazatérés című filmben Keselyűként visszatért a szuperhősök korába, nemrég pedig a Morbiusban újra elővette a szerepet egy vitatott vendégszerep erejére. Keaton emellett visszatér legikonikusabb szerepében, újra Batman lesz a jövőre érkező Flash és a Batgirl című filmekben. Azok után, hogy ilyen jelentőségteljes szerepet kapott az elmúlt esztendőkben, Keaton még soha nem látta egyiket sem, és a Variety kérdésére meg is indokolta, miért nem nézett meg egyet sem ezekből.

Tudom, hogy az emberek nem hiszik el, hogy soha nem láttam egy végig semelyik filmet – sem a Marvel-filmekből, sem másból. És nem azért mondom, hogy nem nézem, mert nagyképű vagyok – higgyétek el! Nem erről van szó. Csak nagyon kevés olyan dolog van, amit megnézek. Elkezdek nézni valamit, és azt gondolom, hogy nagyszerű, és megnézek három részt, de van más szar dolgom is!

Michael Keaton

Az interjú során Michael Keaton azt is elmondta, hogy többek között a forgatókönyv miatt öltözött be újra Batmannek a Flashben.

Az írás valójában nagyon jó volt. Szóval azt gondoltam, miért ne? Király beugrani, és kíváncsi vagyok, hogy sikerül-e.

Az Andy Muschietti rendezésében készülő Flash forgatókönyvén a Ragadozó madarak írónője, Christina Hodson dolgozott, a sztorit pedig a Flashpoint képregénysorozat ihlette. Ebben Barry Allen a megváltozott DC-univerzummal szembesül. A Geoff Johns által írt és Andy Kuber által jegyzett képregénysorozat gyökeresen felforgatta a DC Comics univerzumát.

Ezra Miller mellett feltűnik továbbá a filmben Michael Keaton és Ben Affleck Batman két különböző változatában, Ron Livingston mint Henry Allen, Maribel Verdú mint Nora Allen, Kiersey Clemons visszatér Iris West szerepében, nagy meglepetésre Michael Shannon újra Zod tábornokot játssza, illetve Antje Traue Faora-Ul és Sasha Calle Supergirl alakjában. Rejtély övezi Saoirse-Monica Jackson, Rudy Mancuso és Luke Brandon Field szerepét a filmben.

A hosszú és többszöri csúsztatás után a Flash végül 2023. június 23-án kerül a mozikba.

Michael Keaton
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események