Jurassic Park 3

Mi történt Isla Sornával a Jurassic Park harmadik epizódja után?

A Jurassic Wolrd-filmek nem ejtettek szót a második és a harmadik epizódban megjelenő szigetről, azonban nemrégiben magyarázatot kaptak a rajongók.

Az Isla Sorna – szokás B helyszínként is emlegetni – eredetileg az InGen tulajdonában lévő terület volt, mely 87 mérföldre feküdt az Isla Nublartól – az A helyszín -, ahol maga a legendás Jurassic Park kapott helyet. A Sornán végezték a különböző genetikai beavatkozásokat a dinoszauruszokon, ezt követően szállították a klónokat a legendás parkba, ahol Steven Spielberg legendás Jurassic Park filmje is játszódott.

Az elveszett világ: Jurassic Park című második epizódban Hammond elküldi Dr. Ian Malcolmot, hogy csapatával dokumentálja a dinoszauruszok fejlődését, illetőleg hogy gyűjtsön támogatókat, ugyanis szerették volna a parkot természetvédelmi körzetként elkülöníteni. Eközben egy másik csapat is elindul Peter Ludlow vezetésével, az ő céljuk azonban a dinoszauruszok befogása volt. Végül azonban mindkét gárda fogságba esett, és bár a T-Rexet sikerült elfogni és a szárazföldre szállítani, az őshüllő megszökött, ezt követően pedig hatalmas pusztítást rendezett San Diegoban. Miután a T-Rexet visszaszállították a szigetre, a területet lezárták, valamint szabályozták, hogy milyen kísérletek végezhetőek a dinoszauruszokkal. Az InGen a korábbi események ellenére sem hagyott fel a veszélyes kutatásokkal, beleértve az olyan új fajokkal való kísérletezést, mint a Szpinoszaurusz, mellyel a harmadik epizódban Dr. Alan Grant is szembenézett, amikor egy gyermeket mentett ki a szigetről.

Az elveszett világ: Jurassic Park

A Jurassic Park harmadik epizódja után játszódó Jurassic World felfedte, hogy a Masrani vállalat felvásárolta a InGent, és sikerrel nyitotta újra a parkot. Az Isla Sornáról azonban sem a remake első epizódja, sem a 2018-as folytatás nem ejtett szót. Közvetlen módon legalábbis, a második filmben ugyanis látható Claire Dearing dinoszauruszvédő szervezetének weblapja, amelyből kiderült, hogy a korábban említett terület immáron nincs a képletben.

Miután az InGen kivonult a területről, a dinoszauruszokat szabadon engedték, ennek következtében pedig virágzott az ökoszisztéma, kifejlődött egy természetes hierarchia. Amikor azonban a Szpinoszaurusz bekerült a képletbe, a rend felbomlott. A új park megnyitásakor a még elő dinoszauruszokat elszállítottak a szigetről, Sorna területét pedig elhagyott zónává nyilvánították.

Total
54
Shares
Previous Article

Drágulhat a videojátékok ára a következő generációban

Next Article

KRITIKA: Hová tűntél, Bernadette?

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!