Terminátor

Mi minden derültek ki a Terminátor: Sötét végzet cselekményéről

Várhatóan a Terminátor: Sötét végzet visszaállítja a franchise renoméját a félrement korábbi részek után, ugyanakkor annak történetét homály fedi.

Várhatóan a Terminátor: Sötét végzet visszaállítja a franchise renoméját a félrement korábbi részek után, ugyanakkor annak történetét homály fedi.

A bemutatott anyagokból és az első előzetesből úgy tűnik, hogy a Sötét végzet cselekménye röviddel a Terminátor 2. – Az ítélet napja után játszódik, de pontos leírást erről sem kaptunk még, így csak találgatni tudunk, hogy időben mikor is játszódik az új rész.

James Cameron nem sokkal azután, hogy visszakapta a franchise filmes jogait, megerősítette, hogy az új rész figyelmen kívül fogja hagyni a harmadik, negyedik és ötödik részek eseményeit, tehát a Sötét végzet minden tekintetben a második film folyatása lesz. John Connor és Sarah Connor Az ítélet napjában megfékezték a Skynetet, bár a Terminátor 3. – A gépek lázadásában módot találtak arra, hogy feltámasszák a mesterséges intelligenciát, az új rész azonban más utat választott.

A jelek szerint a folytatásban csak elvétve találkozhatunk a Skynet névvel, helyét egy Légió nevezetű csoport veszi át. Az ez új csoport felel az új Terminátor visszaküldéséért is a jövőből. Cameron már utalt rá, hogy a film foglalkozni fog John Connorral is, de pletykák szerint a karaktert rövid ideig látjuk képernyőn, helyét Dani Ramos (Natalia Reyes) veszi át, akit az első előzetesben a Rev-9 – Gabriel Luna alakításában – nevezetű fejlett Terminátor akar megölni.

A Légióval szemben egy új ellenállás van felemelkedőben, akik a korábbi részekkel egyetemben nem hagyják, hogy a jövőből visszaküldött Terminátor elpusztítsa az ellenállás magját, ezért ők is visszaküldenek egy robotot. Az új robotot Grace-nek hívják (Mackenzie Davis), s egyetlen feladata az lesz, hogy védelmezze Dani-t.

Terminátor: Sötét végzet

A képsorokból látszik, hogy Mackenzie Davis karaktere egy félig emberszerű robot, amit még a Skynet épített. Grace meggyőződése, hogy ember, és itt jöhet képbe Arnold Schwarzenegger, aki azt magyarázhatja el Gracenek, hogy mi is ő valójában. Nála hitelesebben senki sem tudná elmesélni, hiszen előszeretettel használták emberi alakját a fémvázhoz.

Sarah Connor visszatérése a franchise egyik legokosabb húzása volt, és nem titok, hogy a női vezető karakter szerepét egy új karakterre ruházza át a Sötét végzetben. Linda Hamilton játékára nem lehet panasz, ezt már az ízelítőben is láttuk, és garantáltan kiveszi majd részét a történetből is.

Terminátor: Sötét végzet

Gabriel Luna karakterére Rev-9-ként hivatkoznak, jelentsen ez bármit is. Az új Terminátor rendelkezik a T-1000 tulajdonságával, sőt, még polimorf szerkezetén túl képes két egymástól különálló egységgé válni, így rögtön két halálosztóval néznek szembe főhőseink.

Terminátor: Sötét végzet

Végezetül Arnold Schwarzenegger karaktere a legtitokzatosabb az egész folytatásban. Nem tudni, hogy az egy snitt erejéig feltűnő színész kit alakít a Sötét végzetben: a T-800-as robotot vagy azt a karaktert, akiről mintázták korábban a Terminátorokat. A karakterhez kiadott hivatalos kép hátterében egy Carl’s Draperies nevű cégnév olvasható, így ha találgatnunk kéne, akkor Tim Miller filmjében Carlt fogja alakítani.

A Terminátor: Sötét végzet országos bemutatója október 31-én lesz.

Total
12
Shares
Previous Article

Ilyen volt nyári budapesti PlayIT

Next Article
For All Mankid

Az Apple bejelentette első saját gyártású sorozatát, ami a Holdra szállást fogja feldolgozni

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!