Mi a helyzet a Microsoft és a SEGA között?

A japán cég egy érdekes húzása talán közelebb vihet minket a Microsoft stúdiófelvásárlásos rejtélyéhez.

Egyre több hír kering a világhálón arról, hogy a redmondiak újra bevásárolnának és megint egy Bethesda kaliberű stúdiót szeretnének a magukénak tudni. Nagyon sok találgatás látott napvilágot, hogy pontosan melyik fejlesztőbrigádot is szándékoznak megszerezni. Felvetődött a Rockstar, a WB Games, a Ubisoft és sokszor a SEGA neve is az esetleges üzlet kapcsán. Most egy pár újabb információból arra lehet következtetni, hogy az utóbbinak van a legnagyobb esélye.

A SEGA felől nem is olyan régen hallhattuk azt, hogy bizony külön utakon fogja folytatni a két hatalmas részlege. Az egyik alá fognak tartozni a konzolos és PC-s megjelenések, míg a másik alá a különböző játékgépek. Nem szabad elfelejteni, hogy nálunk ugyan szinte teljesen kikoptak az utóbbiak a köztudatból, addig az ázsiai országban hatalmas piaci részesedésük van. Hogy mit is jelent ez a fent vázolt történések szempontjából?

Ezzel a változtatással sokkal könnyebb lesz esetlegesen megvásárolnia a redmondi óriáscégnek a SEGA-t. Csak azért fizet, ami valóban érdekli őt. Könnyen kitalálható, hogy ezek az árkád játékgépek bizony nem tartoznak a Microsoft profiljába, nagyon nehéz lenne őket beintegrálni a GamePass-be. A viccet félretéve, ez tényleg egy olyan lépésnek tűnik, ami előrevetítheti az akvizíciót. Az már csak hab a tortán, hogy az egyik reddit felhasználónál már az előbb említett szolgáltatásban is megjelentek a kiadó játékai. Érdemes legalább fél szemünket a történéseken tartani.

Total
1
Shares
Previous Article

Már idén érkezhet konzolokra a Star Wars Knights of The Old Republic

Next Article
Mátrix

Kiszivárgott volna a Mátrix 4. teljes címe?

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!