Close


Közelgő események

Filmek

Meleg karaktereket szeretnének a Star Wars VIII. részében

A tavalyi évben nem készült olyan Disney film, melyben a nézők meleg karaktert láthattak volna, így most többen is felszólaltak az ügy érdekében, hogy ideje lenne ezen változtatni.

Meleg karaktereket szeretnének a Star Wars VIII. részében
  • PublishedMay 4, 2016

A tavalyi évben nem készült olyan Disney film, melyben a nézők meleg karaktert láthattak volna, így most többen is felszólaltak az ügy érdekében, hogy ideje lenne ezen változtatni.

Kétségkívül a tavalyi év legnagyobb alkotása – a kaszák által legalábbis – a Star Wars: Az ébredő Erő volt. A film szédületes rajtot vett, s sokáig azt hitték, hogy ez lehet minden idők legtöbbet termelt műve, de a végére megtört ez a nagy menetelés.

Ez nem csak a nézők hibája. Mért nem mentettek el még hússzor megnézni Az ébredő Erőt a mozikba, tehetné fel a kérdést a Disney a rajongóknak. Sírásra nem lehet okuk, világszerte bő 2 milliárdos bevételt könyvelhet el az Episode VII. A Disney stúdióban vakarhatják a fejüket az okosok, mert ezzel csak a harmadik helyet szerezték meg, az Avatart és a Titanicot nem sikerült beelőzni – de csak akkor, ha számoljuk az évek alatt az inflációt.

poe-and-finn-xlarge

A Star Wars franchise kapcsán a melegekért kampányoló szervezetek és egyesületek is felbuzdultak. Szóvá tették, miért kell a megkülönböztetés, nekik is kijárna már egy szerep a Star Wars világban.

A GLAAD melegekért kiálló szervezet kérte fel a Disney Studiost hivatalos formában, hogy szeretnék, vagy inkább kérik, hogy a folytatásba iktassanak be egy meleg karaktert. Olyan híresztelések már felütötték fejüket, hogy Poe Dameron és Finn (FN-2187) között valami kialakulhatott, természetesen csak a filmben, annak kedvéért. Sokan a meleg pilótát láttak Poeban az Episode VII filmben. Az ominózus jelenettel magyarázták, mikor Finn megszökteti Poet Kylo Ren hajójáról. Túl „romantikusnak” tulajdonítják a Tie-fighter (Tie-vadász) belsejében történt ismerkedést Poe és Finn között.

are-finn-poe-dameron-gay-in-star-wars-7-maybe-not-but-the-discussion-is-important-fin-776734
Tudsz vezetni Tie-vadászt?

Rian Johnsonhoz, a nyolcadik rész rendezőjéhez is elért a felhívás, de különösen nem kommentálta a helyzetet. Úgy vélekedik az egészről, hogy a szerepkiosztás már megtörtént, s ezen nem szeretnének már változtatni, de hogy teljesül-e a kérés, arra még várnunk kell.

A filmet eredetileg 2017. májusában mutatták volna be, épp a Star Wars 40. évfordulója alkalmából, viszont későn kezdték a nyolcadik rész munkálatait, így eltolták december 15-re.

Written By
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.