Főoldal Sorozatok Még idén érkezik a Like a Dragon: Yakuza élőszereplős feldolgozása
Sorozatok

Még idén érkezik a Like a Dragon: Yakuza élőszereplős feldolgozása

A népszerű japán Yakuza-akciószéria lesz a stúdió következő feldolgozása.

224
Like a Dragon: Yakuza
Forrás: Amazon

Idén a Prime Video legnagyobb dobása kétségkívül A hatalom gyűrűinek második évada lesz, bár a Fallout széria közel sem marad el mellette. Most a Variety hozta le, hogy még idén újabb videójáték adaptációt láthatunk az Amazon streamingjén, mely nem mást dolgoz fel, mint a Yakuza vagy a legújabb nevén, Yakuza: Like a Dragon-szériát.

Az első Yakuza-játék még 2005-ben jelent meg a SEGA gondozásában, majd további hét fő sztorival (meg több spinoffal) és három Like a Dragon-címmel bővült egészen mostanáig. A franchise leginkább főszereplőnek nevezhető alakja Kiryu Kazuma, egy jobb útra tért jakuza a Tojo-klánból. Bár a szerepjátékok során klánja védelmében kell cselekednünk, fő célja teljesen hátrahagyni régi életét. A játékok egyik fő helyszíne Kamurochō, egy kitalált tokiói körzet, a valós Kabukichō alapján.

Az Amazon egyelőre hat részt jelentett be új akció-krimi sorozatából, melynek cselekménye két szálon, 1995-ben és 2005-ben fog futni, és „egy olyan félelmetes és páratlan jakuza harcos életét, gyermekkori barátait és döntéseit ismerhetjük majd meg, akinek erős igazságérzete, kötelességtudata és embersége van. Ezen kívül a bejelentés szerint „a sorozat bemutatja majd a modern Japánt, s a legendás Kiryu Kazuma történetét úgy, ahogy a játékok nem tudták megtenni.

„A japán tartalmak iránti korlátlan vonzalom Japánban és a világ más részein exponenciálisan növekszik. Miközben a Prime Video Japan továbbra is sokféle tartalmat kínál a legkülönbözőbb műfajokban, egy nemzetközileg népszerű játékfranchise adaptálása, amely ilyen mély visszhanggal és összetett karakterekkel rendelkezik, egyedülálló varázst jelent, és rendkívül lebilincselő élményt nyújt” – nyilatkozta James Farrell, az Amazon MGM Studios-tól. Kazuma karakterét Ryoma Takeuchi alakítja majd, illetve Nishikiyamát Kaku Kento nyerte meg. A rendezői székben Kengo Takimoto és Masaharu Take foglaltak helyet.

A Like a Dragon: Yakuza három-három résszel érkezik 2024. október 25-én, majd november 1-jén a Prime Videóra.

Like a Dragon: Yakuza
Forrás: X
Szerző
Kajtár Virág

A Transformers-szeretete hozta a WS csapatába. 2010 környékén ismerkedett meg az alakváltók világával, hála a Prime szériának, a lelkesedése pedig azóta is töretlen, legyen szó mozgóképről vagy figurákról. 2021-ben kezdett újságírással foglalkozni, jelenleg a Rebo.hu kreatív igazgatója és felelős szerkesztője is. Jelmondata: Soká éljen Starscream!

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Szárnyas fejvadász 2049
Sorozatok

Michelle Yeoh szerepelhet a Szárnyas fejvadász 2099 sorozatban

Az Oscar-díjas színésznő lehet az Amazon Prime új cyberpunk sorozatának főszereplője.

Fallout
Sorozatok

A Prime Video második legnézettebb sorozata lett a Fallout

Nagyot megy a Fallout, de kitaláljátok, mi a Prime Video legnézettebb sorozata?