The Batman

Matt Reeves elárulta, hogy a The Batman része-e a DC Multiverzumának

Matt Reeves saját kis univerzumot épít.

A DC Extended Universe (magyarul a DC Moziverzum) a 2013-as Acélember bemutatója óta létezik, de a Warner Bros. nem minden filmet tekint az univerzum részeként. Míg a jövőben számos DC-projekt, mint például a Black Adam, a The Flash, az Aquaman and the Lost Kingdom, a Shazam! Fury of the Gods és még a Wonder Woman 3. része is a Multiverzumban játszódik, addig Matt Reeves rendezőtől az új Batman-film egészen más utat választott magának.

Nem sokat tudunk a DC Moziverzum Multiverzumáról, de többen hangot adnak, hogy Michael Keaton visszatérése csak a kezdet, s több korábbi szereplő is visszatér a jövőben. Ezzel kapcsolatban kérdezték a The Batman készítőit, azonban ők egészen más állásponton vannak. Ők inkább a Joker útját választották.

A The Batman rendezője, Matt Reeves és Dylan Clark producer elmagyarázzák, hogy a készülő film miért nem része a DC Extended Universe-nek. Amikor Matt Reeves rendezőt szerződtették a filmre, a tervek szerint a DCEU folytatásában Ben Affleck játszotta a főszereplőt. A dolgok azonban gyorsan megváltoztak, Affleck lemondott a szerepről, Reeves pedig teljesen átírta a sztorit, új alapokra helyezte a Sötét lovag történetét. Az Empire 2022. januári száma arról számol be, hogy a rendező miért döntött úgy, hogy saját utat választja a történetmesélésnél.

[Reeves] azt hangsúlyozta Afflecknek és a Warner Bros-nak, hogy “képesnek kell lennie egy személyes iteráció megalkotására”, amely nem köteles “kapcsolódni a DCEU-ban lévő összes többi dologhoz.Matt Reeves

Bár a The Batman nem a DCEU-ban játszódik, ez nem jelenti azt, hogy a jövőben nem látnánk más karaktereket Reeves történetében. A forgatási fotók alapján már tudjuk, hogy Superman valamilyen formában létezik ebben a sajátos világban. Dylan Clark producer azonban megismételte, hogy Reeves meséje kizárólag Robert Pattinson Sötét lovagjára fog fókuszálni.

A Warner Bros-nak van egy Multiverzuma, ahol különböző módokat vizsgálnak a karakter felhasználására… Ebbe mi nem avatkozunk bele. Mattet az érdekli, hogy érzelmi mélységekig bemutassa ezt a karaktert és velejéig sokkolja.Dylan Clark

A The Batman nem szerves része a DC Moziverzumnak, és Matt Reeves továbbra is egy saját univerzumot épít a Gotham-i rendőrség és Colin Farrell Pingvinjével a főszerepben. Tavaly már bejelentettek egy HBO Max sorozatot, néhány hete pedig egy másodikat Pingvinnel. Még nem körvonalazódott, hogy a stúdió mire készül, de pletykák szerint Michael Keaton a The Flash után is fontos szerepet játszik a Multiverzumban.

A The Batman 2022. március 4-én jön ki a mozikba.

Total
1
Shares
Previous Article
Avatar

Az Avatar 2. hivatalos képén Jake és Neytiri fogadott fiát láthatjuk

Next Article
Pókember

A rajongók most éppen azért kampányolnak, hogy elkészüljön A csodálatos Pókember 3.

Related Posts