Főoldal Filmek Mark Ruffalo szerint a Star Wars-projektek túlságosan egyformák, míg a Marvel-filmek különbözőek
Filmek

Mark Ruffalo szerint a Star Wars-projektek túlságosan egyformák, míg a Marvel-filmek különbözőek

Mark Ruffalo megmondta, miben jobb a Marvel, mint a Star Wars.

338
Bosszúállók: Végjáték
Forrás: Marvel Studios

Bár a Marvel Studios filmjei és tévésorozatai az elmúlt években a legmeghatározóbb tényezői voltak a popkultúrának, bőven kaptak hideget és meleget. Az egyik leggyakoribb kritika a franchise ellen az, hogy bár a karakterek sokszínűek, a történetek nagy része egy határozott formulát követ, kevés változatossággal.

Mark Ruffalo azonban úgy tűnik, nem ért egyet ezzel a véleménnyel, és úgy véli, hogy a Star Warshoz képest az MCU többet tud nyújtani. A Metro napilap készített interjút a színésszel az Amazon: Ügyvéd premierje előtt, amikor is arról kérdezték, hogy egyetért-e azzal a kritikával, miszerint a piac kezd telített lenni a Marvel Studios produkciótól, a mozifilmekkel és tévésorozatokkal. Ruffalo azonban megvédte a franchise-t, azt állítva, hogy az változatosságot kínál, míg a Star Wars nem.

Ez nem olyasmi, ami miatt aggódom. Megértem, hogy ezek a dolgok kifutnak a maguk útján, aztán jön valami más. De amit a Marvel jól csinált, az az, hogy az MCU-n belül, ahogy a képregényekkel is teszik, hagyják, hogy egy rendező vagy egy színész úgymond újrateremtse az egyes darabokat a saját stílusában, a saját hasonlatosságára.

A Marvel általában hagyja, hogy ez megmutatkozzék a produkciókban is. Ha megnézel egy Csillagok háborúját, akkor nagyjából mindig ugyanazt a Star Wars-verziót kapod.

Lehet, hogy van benne egy kis humor. Lehet, hogy egy kicsit más az animáció. De igazából mindig ugyanabban a világban vagy. A Marvel esetében azonban teljesen más érzéseket kelthetsz, még a Marvel Moziverzumon belül is.

Mark Ruffalo

Sokan nem fognak egyetérteni azzal a kijelentésével, hogy a Star Wars nem változatos. Ez így igaz a legendás Skywalker-sagára, de ott volt a Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet vagy a Solo: Egy Star Wars-történet, ezek tudtak újat mutatni ebben a messzi-messzi galaxisból. Vagy akár kiemelhetnénk Rian Johnson sokat vitatott a Star Wars: Az utolsó Jedik című filmjét is, ami szintén újat tudott mutatni, de ez sokaknak nem tetszett. És akkor ott vannak még a Disney+ élőszereplős tévésorozatai is, mint A mandalóri, a Boba Fett könyve és az Obi-Wan Kenobi.

Mark Ruffalót legközelebb a Disney+ sorozatában látjuk majd vendégszereplőként. Az Amazon: Ügyvéd augusztus 18-án debütál a streaming szolgáltatón, természetesen magyar szinkronnal.

She-Hulk
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események