Wide Screen
Image default
Filmek

Mark Hamill még mindig nem érti a Star Wars: Az utolsó Jediket

Mark Hamill még most sem bír betelni azzal, hogy Luke Skywalker miért tette azt Az utolsó Jedikben.

Mark Hamill korábban már többször is elmondta, hogy nem teljesen ért egyet Rian Johnson döntésével, hogy Luke Skywalker egyszerűen csak feladta a jedi rendet és meghalt a nyolcadik epizódban. Részben ezért is vádolják a rendezőt, hogy miért ölte meg az utolsó jedit a filmben, de úgy látszik, hogy továbbra is vita témája Az utolsó Jedik. Vannak a rajongók között olyanok, akik egyetértenek a döntéssel, s szerintük méltó befejezést kapott Luke Skywalker, de akadnak olyanok is, akik egyszerűen a pokolba kívánják a legutóbbi epizódot.

Egy rajongó feltette a kérdést most Hamillnek, hogy Luke Skywalker miért választotta a remete életet, illetve miért döntött úgy, hogy otthagyja a franchiset (ez nem teljesen igaz, hiszen a Star Wars: Episode IX-ben ott lesz Luke). Hamill csak annyit válaszolt a rajongónak:

Amikor megértem, tudatom veled a választ.

Luke Skywalker a történet szerint újjá szerette volna építeni a Jedi Rendet miközben egy új jedi nemzedék kiképzésével volt elfoglalva, azonban egyik tanítványa, Ben Solo – aki később Kylo Ren lett – elárulta őt, és átállt a Sötét oldalra, ahol Snoke legfőbb vezért szolgálta. A padawanok között voltak olyanok, akik követték Rent a Sötét oldalra, de akik ellenszegültek Rennek, azokkal végzett. Skywalker szégyellte magát, s inkább a remeteséget választotta az Ahch-Tón. Az utolsó jedimester hátat fordított az Erőnek, ami sok rajongó és maga a színész szerint is a legrosszabb döntés volt.

Úgy tűnik azonban, hogy J.J. Abrams próbálja menteni a menthetőt, hiszen nem csak Mark Hamill, hanem Carrie Fisher és Billy Bee Dee is visszatérnek az utolsó részben, mellyel egyszer és mindenkorra lezárják a Skywalker-sagát. A Star Wars: Episode IX bemutatójára 2019. december 20-án kerül sor.

Még több a témában...

Leia hercegnő visszatér a Star Wars: Episode IX részben?

Kévés Bence Mihály

Jól döntött a Lucasfilm, mikor J.J. Abramsra bízták a Star Wars: IX. epizódot?

Kévés Bence Mihály

[SWCO] Felfedték Kelly Marie Tran karakterét a Star Wars: Az utolsó Jedikből

Kévés Bence Mihály

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Elfogad Tovább