Wide Screen
Image default
BRÉKING Játékok

Majdnem mindent tudunk már az új Xboxról

A Microsoft új konzoljának már csak az árcímkéje és a pontos megjelenési ideje hiányzik.

A Microsoft új konzoljának már csak az árcímkéje és a pontos megjelenési ideje hiányzik.

A Microsoft maximálisan kihasználja, hogy a Sony csendben van a következős generációs konzoljával kapcsolatban és ők bizony nyomatják az infókat a sajátjukról. Tavaly már láttuk hogy fog kinézni, pár hete pedig a konzol hardware-éről is elárultak szinte mindent. Most azonban az utolsó piszkos kis részlet is lelepleződött, hiszen egészen pontosan listázták az utolsó csavarig az összetevőket. A könnyebbség kedvéért összehasonlíthatjuk a mostani generációs Xbox masináival (ettől is részletesebb lista a videó, audió és portok tekintetében is erre található).

Ez azonban messze nem minden. A redmondiak demonstrálni szerették volna a gép lelkét jelentő SSD erejét, ezért két videót is kaptunk még pluszban. Az elsőn a töltési idők lerövidülése látható, a másikon pedig a Quick Resume funkció, amivel tényleg úgy válthatunk majd a játékok között, mit ahogy más alsónadrágot.

Akkor ennyi? Koránt sem! Az is kiderült ugyanis, hogy minden Xbox játék HDR támogatást kaphat a Series X-en, akár a régebbi címek is. Pár kiválasztott Xbox One cím pedig felbontásban is fel lesz turbózva a visszafelé kompatibilitás jegyében, méghozzá úgy, hogy a fejlesztőknek nem kell majd vele külön melózni. Több sem kellett, hogy a Digital Foundry előbújjon a karanténból és megosszák a gondolataikat.

Végezetül pedig álljon itt az a szerencsés, aki már testközelből is megismerkedhetett az új Xbox géppel. Olyannyira, hogy utolsó csavarig szétszedte és mindezt meg is mutatja. Kiderült az is, hogy mi az a titokzatos port, amit mi is találgattunk korábban. Bizony, hogy külső SSD csatlakozás. Kapcsolhatunk majd a masinához mindenféle USB eszközt, de amíg az előző generációs játékok remekül ellesznek vele, a Series X címeknek SSD kell majd.

Még több a témában...

A Dead by Daylight következő fejezete Silent Hill tartalommal támad

Fonyódi Dávid

Havi rendszerességű műsorban mutatkoznak be az Outriders részletei

Fonyódi Dávid

Futam helyett gyorskör az F1 2020-szal Monacoban

Sinka Tamás

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat