Főoldal Sorozatok Majdnem megölték az egyik főszereplőt a Stranger Things 4. évadában
Sorozatok

Majdnem megölték az egyik főszereplőt a Stranger Things 4. évadában

Végül dobták az ötletet, mert inkább kérdéssel szerettek volna szünetre menni.

57
Stranger Things

A nagysikerű Stranger Things 4. évada a sorozat eddigi legsötétebb pillanatait hozta el a rajongóknak, akik végig izgulhattak, hogy túlélik-e a főszereplőt a Vecna ellen vívott harcot. De a Duffer testvérek szerint még sötétebb lehetett volna a befejezés, ha úgy döntenek, hogy a rajongók kedve, Max Mayfield meghal az új évad utolsó részében.

Aki esetleg lemaradt volna a történtekről, Max kis híján meghalt az utolsó részben, amikor Vecnával szembe került, azonban a barátainak hála életben maradt, s kómában fekszik a kórházban. Hogy felépül-e, és milyen sorsot szánnak neki a folytatásban, még kérdőjeles, de alakulhatott volna sokkal tragikusabban is a karakter sorsa. Az after show-ban Ross Duffer ezt ki is fejtette.

Megbeszéltük, mint lehetőséget. Egy darabig ezt az utat választottuk. De végül máshogy alakult… egy kicsit több kérdéssel akartuk befejezni az évadot. Még mindig nagyon sötétben tapogatózunk, és hogy Max rendben lesz-e, azt nem tudhatjuk. Azt akartuk, hogy a levegőben lógjon ez a kérdés, hogy az ötödik évadban továbbléphessünk.

Ross Duffer

Max története a 4. évadban különösen brutális volt. A 3. évadban elvesztette bátyját, és még nem sikerült feldolgoznia a tragédiát, majd Vecna fő célpontjává vált a 4. évadban. A negyedik epizódban úgy tűnt, hogy Max megmenekült Vecnától Kate Bush 1980-as Running Up That Hill című slágerével, azonban az utolsó részben a gonosz felülkerekedett rajta. Max megvakult és eltörtek a végtagjai, sőt egy teljes percre még meg is halt, de Tizenegy visszahozta őt.

Matt Duffer szerint azt szerették volna, ha a sorozat negyedik epizódja a sorozat “‘Birodalom visszavág’ része lett volna. A Duffer testvérek úgy tervezték, hogy főhőseink veszítsenek Vecna ellen a 4. évadban, hogy növeljék a téteket a következő, a sorozat fináléjában. Egy korábbi interjúban már kifejtették, hogy végül miért vetették el azt, hogy megöljék a főszereplőket, hiszen nem akartak párhuzamot egy másik nagysikerű sorozattal, és nem utolsó sorban a rajongókat sem szerették volna magukra haragítani azzal.

Stranger Things
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

transformers prime
Sorozatok

A legjobb Transformers-sorozatok

Ezeket a Transformers-sorozatokat jó szívvel ajánljuk!

The Walking Dead: Daryl Dixon
Sorozatok

A The Walking Dead: Daryl Dixon választ adott a szupererős zombik eredetére

Választ kapunk valaha a The Walking Dead zombi-apokalipszisére? Hol és hogyan tört...

Daredevil
Sorozatok

Az eredeti Daredevil showrunnerje szerint a Disney átver mindenkit

A Disney kiskapukkal próbálja kijátszani a szakszervezetet, és a Daredevil egykori showrunnerje...

Harry Potter
Sorozatok

A sorozat producere elárulta, miben lesz más a Harry Potter új feldolgozása

Sorozat készül a Harry Potter-könyvekből, de miben lesz más, mint a filmekből?