Főoldal Sorozatok A Stranger Things készítői elárulták, miért nem haltak meg többen a negyedik évadban
Sorozatok

A Stranger Things készítői elárulták, miért nem haltak meg többen a negyedik évadban

Ez nem az a sorozat, ahol mindenkit megölnek a dráma fenntartása végett.

65
Stranger Things

A Stranger Things jelenleg a Netflix legnépszerűbb angol nyelvű sorozata, és összességében a streamingóriás egyik legértékesebb IP-je. A negyedik évad bemutatóját a Covid-19 járvány miatti többször el kellett halasztani, és vitathatatlanul az eddigi legjobb évad lett. Szomorú halálesetek és sokkoló pillanatok ellenére azonban nem volt vérfürdő, amire néhányan számítottak.

A Stranger Things készítői, a Duffer testvérek elárulták, miért nem halt meg több karakter a 4. évadban, és a Trónok harcához hasonlították a döntést. Az évad Eddie Munson halálával, a végén pedig Max kómába esett és Vecna nagy tervével zárult, hogy egy portált nyitott Hawkinsba. Egyesek arra számítottak, hogy a negyedik évadban több szereplő is meghal, de úgy tűnik, hogy a sorozat kezdete óta óvják az állandó szereplőket, de ez még nem lehet garancia arra, hogy a befejező részt is túlélik majd főhőseink.

A Happy Sad Confused Podcastban nemrég arról kérdezték n a Duffer testvéreket, hogy miért nem öltek meg több karaktert az új évadban. A készítők kitértek arra, hogy a főszereplők megölése alapvető változást okozna a sorozatban, ami alapjaiban változtatná meg a szériát.

Higgyétek el, minden lehetőséget megvizsgáltunk az írószobában. Csak teljesen hipotetikusan, ha megölnéd Mike-ot, az olyan… Ez lehangoló. … Mi nem a Trónok harca vagyunk. Ez Hawkins, ez nem Westeros. A sorozat többé már nem lesz ‘Stranger Things’, mert igenis reálisan kell kezelni, nem igaz?.

A Trónok harca híres vagy hírhedt volt arról, hogy megölte a főbb karaktereket. A sorozat főszereplőjét, a Sean Bean által alakított Ned Starkot az első évad végén megölték, egy a félelem mindvégig ott volt a rajongókban, hogy kedvenceiket vajon mikor vesztik el a 8 évados sorozat alatt. A félelmük végül beigazolódott, hiszen a később évadokban többben is meghaltak, ezzel azonban rendesen aláástak a sorozatnak, és többen megorroltak a készítőkre a 2019-es finálé után. Nyilvánvalóan ezt az irányt próbálják elkerülni a Duffer testvérek a Stranger Thingsszel.

Stranger Things

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

transformers prime
Sorozatok

A legjobb Transformers-sorozatok

Ezeket a Transformers-sorozatokat jó szívvel ajánljuk!

The Walking Dead: Daryl Dixon
Sorozatok

A The Walking Dead: Daryl Dixon választ adott a szupererős zombik eredetére

Választ kapunk valaha a The Walking Dead zombi-apokalipszisére? Hol és hogyan tört...

Daredevil
Sorozatok

Az eredeti Daredevil showrunnerje szerint a Disney átver mindenkit

A Disney kiskapukkal próbálja kijátszani a szakszervezetet, és a Daredevil egykori showrunnerje...

Harry Potter
Sorozatok

A sorozat producere elárulta, miben lesz más a Harry Potter új feldolgozása

Sorozat készül a Harry Potter-könyvekből, de miben lesz más, mint a filmekből?