Luke Skywalker

Luke Skywalker testvérét, Leiát szerette volna első padawanjának

Újabb részletre derült fény Az utolsó Jedik – Képes útmutatójából: Luke Skywalker testvérét, Leiát szerette volna első tanítványának.

Újabb részletre derült fény Az utolsó Jedik – Képes útmutatójából: Luke Skywalker testvérét, Leiát szerette volna első tanítványának.

A Star Wars VI. rész – A Jedi visszatér óta tudjuk, hogy Leia hercegnő testvére Luke Skywalkernek, így többen úgy vélték, hogy talán Az ébredő Erőben Leia is használni fogja az Erőt. Ehhez képest J.J. Abrams filmjében Leia inkább politikához ragaszkodott, mintsem az Erőhöz. Majd bemutatták a Star Wars: Az utolsó Jediket, melyben Leiát, vagy ha jobban tetszik akkor Organa tábornokot egy egészen új, különös formában láttuk, aki először használta nyíltan az Erőt – erre utaló jeleket már az eredeti trilógiában is láttunk, mikor megérezte testvérét.

Pablo Hidalgo könyvéből, Az utolsó Jedik – Képes útmutatójából kiderült, hogy A Jedi visszatér eseményei után Leia inkább úgy döntött, hogy újjáépíti a köztársaságot, és fiát, Ben Solot neveli fel, mintsem hogy megismerje az Erőt. Habár Luke ragaszkodott ahhoz, hogy testvére megismerje az Erőt:

Skywalker első tanítványa az ő testvére, Leia volt. Azonban Leia úgy döntött, hogy nincs hely számára a Jedi képzésben, s inkább az ismert ösvényen indul el, vagyis a galaxist szolgálja. Így Leia új családjával és szenátorokkal építkezésbe fogott, Luke pedig megkezdte utazásait, mely során új tanítványokra tett szert. A történetet innen már ismeri mindenki…

Időközben arra is fény derült, hogy Az utolsó Jedik története nem is annyira újszerű, hiszen azt 2013-ban már vázolta egy ismert személy a Disneynek. George Lucas, a franchise megalkotója egy 15-30 oldalas rövid ismertetőt mutatott be a stúdiónak, melyben egy új trilógia alappilléreit írta le. J.J. Abrams érkezése előtt a tervek Luke megtalálásával indultak volna, aki időközben találkozott az akkor még Kira-nak nevezett Reyjel. A lány adott volna erőt Lukenak, hogy felépítse az új jedi nemzedéket, de Abramsnak nem tetszett az ötlet, s ő inkább máshogy közelítette meg a VII. részt, de a jelek szerint Rian Johnson annál inkább átolvasta Lucas elképzelését, mert részben most erről szólt a VIII. rész.

Total
0
Shares
Previous Article

Leleplezték a Szárnyas fejvadász 2049 vizuális effektjeit

Next Article

Kész katasztrófa a Solo: Egy Star Wars történet

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!