x
Close


Közelgő események

Filmek

Lejárt az embargó, miről árulkodnak a Godzilla Kong ellen első benyomásai?

Lássuk, mit mondanak a kritikusok!

Lejárt az embargó, miről árulkodnak a Godzilla Kong ellen első benyomásai?
  • PublishedMarch 21, 2021

A mai nappal feloldották az embargót a Godzilla Kong ellen című filmről, már ami az első reakciókra vonatkozott. Így ennek rendje és módja szerint elárasztották a közösségi médiát a rövid beszámolók. Bár a teljes, nagy kritikákra még várnunk kell, de 1-2 mondatban is így elmondták véleményüket a külföldi kritikusok.

Már vártuk a napot, hogy kicsit okosabbak legyünk, a Godzilla II. – A szörnyek királya fiaskója után mire számíthatunk. A szerencséseknek már volt alkalmuk megnézni az HBO Max következő nagy durranását. Több külföldi lap munkatársa is megkapta a sajtónak szánt kópiát, és úgy tűnik, hogy megérte ennyit várni a folytatásra, mert az első benyomások nagyon pozitívak lettek. A legtöbb dicsérő szót nagy örömünkre a Titánok harca kapta. Az előzetesek alapján nem ért meglepetésként, hiszen a szekvenciák már ott is lenyűgözőek voltak. A vizuális effektek megint csak nagyon jók lettek. Noha a Titánokat eltalálták, az emberi karakterekkel megint sokaknak meggyűlt a baja.

A szereplőgárdát nem érhette panasz, nagyszerű színészekkel forgattak, de a legtöbb kritikát a karakterek jelleme miatt kapta a korábbi két Godzilla-film. Természetesen mindenki a Titánokkal volt elfoglalva, de maradandó, könnyen felidézhető karaktert nem sikerült alkotni.

A Collider szerkesztője elsők között nézte meg, s az ő elmondása szerint minden nap meg fogja nézni a filmet, amikor megjelenik az HBO Maxon, s minden alkalommal egy kicsit feljebb tekeri majd a televízió hangerejét.

Erik Davis, a Fandango kritikusa szerint félelmetes lett a film. A szörnyek harca besz*rás és gyönyörű – hatalmas harcokra kerül sor, és mindegyik jól megtervezett és kiváló. A történet szolid, erős szereposztás, és nagyon jó zene. A Godzilla Kong ellen az egyik kedvenc filmje lett a modernkori szörnyuniverzumból.

Sheraz Farooqi, a THR, a Forbes és a ComicBookDebate kritikusa szerint a Godzilla Kong ellen szórakoztató, lendületes, akciódús. A film felér egy nehézsúlyú meccshez, amit elképesztő vizuális effektusokkal és akciójelenetekkel reklámoznak. Ez a film a látványra épít, és pontosan ez az, amit a rajongók kapnak.

Az Entertainment Weekly vezető kritikusa utálta a korábbi Godzilla-filmet, most azonban eljött a dicséret ideje, és ebből rögtön egy hatalmasat ad ennek a filmnek. Egy bóknak szánta, hogy a Godzilla Kong ellen egy koherens film nappali harcokkal, így mindig látni lehetett, hogy éppen mi zajlik a képernyőn.

Egy vizuális látványosság ez a film, vélekedik erről a Shannon. A két Titán harcát szájtátva nézte végig. Wingard rendezői stílusa színes és lélegzetelállító, ami egyben visszarepít minket a ’80-as évekbeli kaiju-stílusához. Végszóra pedig csak annyit mondott, hogy nagy durranás ez a film.

Adam Holmes a CinemaBlendtől úgy gondolja, hogy ez is csak egy újabb szolid film a Szörnyuniverzumban. Szerinte több időt lehetett volna fordítani ennek a franchisenak a mélyebb mitológiájának feltárására. De ha elsősorban Godzilla és King Kong harcára vársz évek óta, akkor nem fogsz csalódni ebben a filmben.

A Collider egy másik munkatársa is megnézte a filmet. Steven Weintraub kétszer is megnézte a filmet. Az emberi jelenetek pontosan olyanok, mint amire számítasz, és ezekről nem érdemes beszélni. De Godzilla és Kong jelenetei azt követelik, hogy ezt a filmet IMAX-minőségben nézd meg. Mindkét fenevadnak megvannak a saját jelenetei, és ezekből megismerjük erejüket, de a harmadik felvonás mindent visz.

A Collider volt a legszorgosabb, hiszen tőlük három személy is elmondta benyomását a filmről. Perri Nemiroff szerint a várakozásoknak megfelelően a Godzilla Kong ellen legjobb részei a Titánok harca, ahogy ennek lennie kell. Adam Wingardnak jó szeme van ahhoz, hogy ezekből a pillanatokból a legjobbat kihozza. Ugyanakkor még mindig nem hiszi el, hogy gond van azzal, hogy hogyan építsék be az embereket ebbe a történetbe, de a pompás gárda segít.

A Szörnyuniverzumban a Godzilla Kong ellen lesz a negyedik a sorban. 2014-ben bemutatták a Godzillát, 2017-ben a Kong: Koponya-szigetet, és 2019-ben a Godzilla II. – A szörnyek királyát. A Godzilla Kong ellen március 31-én érkezik egyszerre a mozikba és VOD-formában az HBO Maxon.

Written By
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.