Főoldal Kritikák/tesztek KRITIKA: Úriemberek
Kritikák/tesztek

KRITIKA: Úriemberek

Guy Ritchie visszatért Londonba és milyen jól tette

922
Úriemberek

Guy Ritchie visszatért Londonba és milyen jól tette.

A 2020-as év eddigi bemutatói között csupa jó film volt, elég csak az 1917-ről, a Jojo nyusziról vagy a Tőrbe ejtvéről beszélni. Az első bemutatók között volt Guy Ritchie új filmje, amivel kapcsolatban jogosak voltak az elvárások, mert kedvenc gengszterfilm rendezőnk visszatért ahhoz a műfajhoz, amihez a legjobban ért.

Na de persze, ez sem biztosíték arra, hogy egy jó filmet nézhetünk meg – igen kedves Revolver, rólad van szó. A színészgárda parádés, de Ritchienél ezzel alapvetően soha nem volt gond, mindig sikerült a legnagyobb sztárokat összeverbuválni a filmjeihez. Elég csak Brad Pitt-re gondolnunk, akinek annyira tetszett Mickey karaktere a Blöffben, hogy boldogan vállalta el a szerepet kis költségvetésű filmben. De most vissza az Úriemberekhez, mert mégis csak ez a jelenlegi kritika témája, és itt is vannak sztárok rendesen, mint Matthey McConaughey, Charlie Hunnam, Colin Farrell vagy a nyomozó szerepében parádézó Hugh Grant.

the gentlemen trailer
Michey Pearson nem szereti ha megpróbálják átverni

Az alaphelyzetünk annyiban kimerül, hogy a Matthew McConaughey által játszott Mickey Pearson – aki a londoni fűvel kereskedő alvilág ura – eljutott oda az életében, hogy szeretne megválni a hosszú évek munkájával kiépített bizniszén. Mivel egy fordulatos filmről beszélünk, többet nem is mondanék a sztoriról.

Guy Ritchie a nagyobb hollywoodi filmek felé tett kitérője után, újra formában van. Nem csak rendezője, de írója is volt a filmnek és ez látszik is. A forgatókönyv nagyon jól össze van rakva, talán csak a végén lehet érezni egy kicsit, hogy a vágószoba padlóján maradt egy-két jelenet. De ettől sem lesz rosszabb a film. A korábbi kisstílű bűnözök világa helyett, most a nagypályás fiúk ligájába kapunk betekintést, rendkívül szórakoztató módon.

matthew macconaughey middle and charlie hunnam right in THE GENTLEMEN
Michey Pearson nem szereti ha megpróbálják átverni 2. rész

A színészek közül mindenki megkapja a kellő játék idejét, egy percre nem ül le a film. A színészek pedig tökéletesen megvalósítják azt, amit Ritchie elvárt tőlük. McConaughey kellően cool de egyben fenyegető főnök, Charlie Hunnam és Hugh Grant közös jelenetei rendkívül szórakoztatóak, meg van köztük a „kémia”. Colin Farrell pedig kisujjból rázza ki a boxedző figuráját. A soundtrack-et a megtekintés után is mindenki rongyosra fogja játszani, ez biztos. A vége főcímet pedig tessék végig ülni, mert megkapjuk a filmben elhangzó rap szám vágatlan változatát, ami nem csak jó, de vicces klipet is kapott.

VÉGSZÓ

Guy Ritchie visszatért a gyökereihez és milyen jól tette. Reméljük egyik kedvenc rendezőnk a kisebb kitérő után visszatér az általa nagyon jól ismert londoni alvilághoz, bandákhoz és még sok-sok ilyen alkotással fog minket meglepni.

[penci_review id=”45222″]

Szerző
Tóth Bálint

Imádom a mozgóképeket, legyen az film, sorozat, doku, rövidfilm vagy csak egy ötletes klip. Minden jöhet. És néha még írok is róluk.

Szólj hozzá!

Közelgő események