Főoldal Sorozatok Kizárólag nőkből álló rendezőcsapatra bízzák A Gyűrűk Ura: A Hatalom Gyűrűi 2. évadát
Sorozatok

Kizárólag nőkből álló rendezőcsapatra bízzák A Gyűrűk Ura: A Hatalom Gyűrűi 2. évadát

Csak nők rendezik A Hatalom Gyűrűi 2. évadát, és azt megtudtuk, hány epizódból áll.

501
A Gyűrűk Ura: A Hatalom Gyűrűi
Forrás: Amazon Studios

A sorozatot a bemutatót óta több mint 100 millióan látták világszerte a Prime Video streaming szolgáltatón. Az első évad utolsó részét még ősszel mutatták be, jelenleg pedig Egyesült Királyságban forgatják a második évadot. Néhány napja a Prime Video bejelentette, hogy A Gyűrűk Ura: A Hatalom Gyűrűi 2. évadát kizárólag nőkből álló rendezőcsapatra bízzák, és azt is megerősítették, hogy hány epizódból fog állni a következő széria.

Charlotte Brändström, Sanaa Hamri és Louise Hooper trió több epizódot is forgat a második évadból, és a bejelentésből az is kiderült, hogy a sorozat 2. évada összesen 8 epizódból fog állni (akárcsak az első). Brändström rendezte a sorozat első évadának két nagy sikerű epizódját (Udûn és A szem), most viszont négy epizódot fog rendezni a második évadból, a rendezés mellett pedig még társproducere is lesz a sorozatnak. Hamri és Hooper két-két epizódot fog rendezni.

Brändström televíziós munkái közé tartozik a Jupiter hagyatéka és a Vaják, a közeljövőben pedig olyan projektekhez adja a nevét, mint például a Mel Gibson főszereplésével The Continental, a Prime Video megrendelésére a Christoph Waltz nevével fémjelezett The Consultant, valamint az FX kérésére a Shōgun. Hamri nemrég fejezte be Az Idő Kereke második évadának executive produceri és rendezői munkálatait a Prime Video megkeresésére, és számos más filmben is szerepelt már, mint például az Empire, a Shameless – Szégyentelenek, a Rectify, a Nashville, az Elementary, a Glee és a Született feleségek. Ami pedig Hoopert illeti, a neve ismerős lesz a The Sandman és a Vaják című sorozatokból.

A Gyűrűk Ura: A Hatalom Gyűrűi 2. évadának producerei és executive producerei J.D. Payne és Patrick McKay. Hozzájuk csatlakozik Lindsey Weber, Callum Greene, Justin Doble, Jason Cahill és Gennifer Hutchison executive producerek, valamint Charlotte Brändström társproducer, Kate Hazell és Helen Shang producerek, valamint Andrew Lee, Matthew Penry-Davey és Clare Buxton társproducerek.

Sokan szkeptikusan fogadták a döntést, hogy Új-Zélandról az Egyesült Királyságba költöztetik át a forgatást, és többen arra gondolt, hogy költségcsökkentés állhat a dolog hátterében, ami negatívan befolyásolhatja a sorozat pazar látványvilágát.

A Gyűrűk Ura: A Hatalom Gyűrűi 2. évadának premierjére várhatóan 2024-ben kerül sor.

A Gyűrűk Ura: A Hatalom Gyűrűi
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Blade Runner 2049
Sorozatok

Az Eufória sztárja is csatlakozik a Szárnyas fejvadász 2099 sorozathoz

Újabb színésszel bővült az Amazon Prime Video készülő cyberpunk sorozata.

A Gyűrűk Ura: A Hatalom Gyűrűi
Sorozatok

Politikai okok miatt nem tér vissza A Gyűrűk Ura: A Hatalom Gyűrűi egyik színésze

Több ponton is változik A Gyűrűk Ura: A Hatalom Gyűrűi szereplőgárdája a...