Főoldal Filmek Kitűzték az új Jurassic World bemutatóját, és a feladatra a Deadpool 2. rendezőjét szemelték ki
Filmek

Kitűzték az új Jurassic World bemutatóját, és a feladatra a Deadpool 2. rendezőjét szemelték ki

Megvan az új Jurassic World bemutatója, és már egy rendezővel is egyeztetnek.

360
Jurassic World: Világuralom
Forrás: Universal Pictures

Néhány hete jött a bejelentés, hogy készül az új Jurassic World, a Universal Pictures már az új film bemutatóját is kitűzte. Egyelőre annyit tudunk, hogy az eredeti íróval egy vadonatúj rész készül egy teljesen új szereplőgárdával. Még nem döntöttek, hogy ki legyen a rendező, de a hírek szerint a Deadpool 2. rendezője is versenyben van.

A The Hollywood Reporter osztotta meg az első információkat a Universal negyedik Jurassic World-filmjéről. A lap beszámolója szerint David Koepp írja a legújabb rész forgatókönyvét, és sokan megörültek, amikor olvasták a hírt, ugyanis Koepp írta a Jurassic Park (1993) és Az elveszett világ: Jurassic Park (1997) eredeti forgatókönyvét.

Eközben a Deadline arról írt, hogy David Leitch (Deadpool 2., A gyilkos járat) a rendezésről egyeztet. A tárgyalások még nem zárultak le, így akár még változhat is, de a stúdió minél hamarabb szeretne pontot tenni az ügyre, hiszen a film bemutatóját 2025. július 2-ára tűzte ki. Leitch legutóbb A kaszkadőr című filmet rendezte Ryan Gosling főszereplésével, amely idén májusban kerül a mozikba. A Deadline értesülései szerint Leitch vezetésével új korszak kezdődik, “amihez hasonlót a franchise még nem tapasztalt a korábbi rendezőkkel, és minden bizonnyal friss, új külsőt adna a sorozatnak, amire a vezetők már a film fejlesztése óta vágytak”.

Koepp állítólag még nem készült el a forgatókönyvvel, így sokan kételkednek benne, hogy a franchise legújabb része elkészülhet a most bejelentett időpontra. Mindazonáltal egyértelmű, hogy az Universal gyorsan halad a projekttel.

Még nem tudni, hogy miről fog szólni az új Jurassic World, de a korábbi trilógia szereplői közül senki sem tér vissza. Chris Pratt és Bryce Dallas Howard mellett úgy tűnik, hogy Sam Neill, Laura Dern és Jeff Goldblum triója is kimarad a készülő projektből, ez azt valószínűsíti, hogy a szereplőgárda teljesen új karakterekből fog állni.

További érdekesség, hogy az új projektet nem rebootként írják le, ami felvet egy kérdést, hiszen a 2022-es Jurassic World: Világuralom azzal ért véget, hogy a dinoszauruszok és az emberiség kénytelenek voltak alkalmazkodni az egymás melletti élethez. Az eredeti trilógia rajongói azt követelték, hogy a franchise térjen vissza a gyökereihez a 2015-ös rész után, amit jellemzően úgy kell elképzelni, hogy a szereplők egy lakatlan szigeten rekednek, ahol éhes dinoszauruszok vadásznak rájuk.

Jruassic World: Világuralom
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Jurassic World: Bukott birodalom
Filmek

A Fűrész-filmek sztárja is csatlakozhat a következő Jurassic Worldhöz

Scarlett Johansson és Rupert Friend mellé most egy horrorfilmes legendát szemeltek ki.

Jurassic World
Filmek

A Fear the Walking Dead sztárja játszhatja a Jurassic City főgonoszát

A főszereplők után az Oscar-díjra jelölt színész játszhatja a Jurassic City főgonoszát.