x
Close


Közelgő események

Filmek

Kiszivárgott néhány forgatási kép Halle Bailey főszereplésével A kis hableány élőszereplős forgatásáról

Lesifotón vethetünk néhány pillantást a partra vetett Arielről.

Kiszivárgott néhány forgatási kép Halle Bailey főszereplésével A kis hableány élőszereplős forgatásáról
  • PublishedJune 10, 2021

A Disney még 2019 nyarán jelentette be A kis hableány élőszereplős feldolgozást. Az adaptáció azonnal a rajongók kereszttüzébe került, miután egy afroamerikai színésznő kapta a főszerepet. Hiába a sok kritika, a Disney beindította a kamerákat, de nem tartott sokáig a forgatás, hiszen a koronavírus-járvány itt is közbeszólt. Egy évvel később azonban folytatódik a munka.

Most először láthatunk képeket A kis hableány feldolgozásáról. Ariel főszerepében Halle Bailey-t, Eric herceget pedig Jonah Hauer-King kelti életre. A Mail Online jóvoltából kaptunk képeket a forgatásról, és látva ezeket a képeket, nem akármilyen adaptációról van szó. Úgy tűnik, hogy a partra vetett Ariel valamiféle búvárruhát visel, ami merőben más az eredeti animációs rajzfilmtől, amiben kagylóból készült bikinit viselt a főhős. Nem vártuk el, hogy a filmben ezt a jelmezt fogja viselni, de arra is kevesen fogadtak volna, hogy búvárruhába bújtatják a címszereplőt. Nyilvánvalóan ezek még változni fognak, felkerülnek az effektusok és a jelmezen is igazítani fognak.

Az alapján, amit Eric visel a képeken, a film várhatóan a jelenben fog játszódni, és bátran kijelenthetjük azt is, hogy egy egészen másfajta megközelítésben dolgozzák fel ezt a történetet, mint amire számítani lehetett a bejelentés pillanatában. Nehéz megjósolni, hogy mindez mit jelent, azt sem tudni, hogy eredettörténetet kapunk-e. További kérdéseket vet fel, hogy a filmet a Disney+ streamingszolgáltató előfizetőinek, vagy a mozirajongóknak készítik.

Miközben a Disney néhány élőszereplős feldolgozását (Az oroszlánkirály, az Aladdin) közvetlenül ültették át a rajzfilmekből a filmvászonra, addig úgy tűnik, hogy Rob Marschall rendező némi kreatív szabadságot kapott, s más megközelítést alkalmaz a népszerű rajzfilm életre keltésénél.

Halle Bailey és Jonah Hauer-King mellett Javier Bardem, Melissa McCarthy, Daveed Diggs, Jacob Tremblay, valamint Awkwafina is szerepet kap, a zenéért pedig ezúttal is Alan Menken felel majd. A film még nem kapott premierdátumot.

Written By
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.