Főoldal Filmek Kiszivárgott az HBO Max magyarországi indulás pontos időpontja
Filmek

Kiszivárgott az HBO Max magyarországi indulás pontos időpontja

Idén biztosan érkezik az HBO Max, és lehet a pontos dátum is kiszivárgott.

464
HBO Max

Bizonyára sok olvasónak nem kell bemutatnunk az HBO Maxet, mint a WarnerMedia új stremingszolgáltatóját, hiszen az elmúlt bő másfél évben több olyan tartalom is megjelent, amit ezen a felületen mutattak be az Egyesült Államokban. A WanerMedia még 2020 májusában jelentette be, hogy új streamingszolgáltatást indít az HBO GO leváltására, ami egyenlőre még csak a tengerentúlon és néhány spanyol ajkú és skandináv országokban érhető el, de néhány héten belül bővítik a listát, és köztük Magyarországról is előfizethetünk majd a szolgáltatásra.

Az HBO Max az elmúlt évben kiemelt figyelmet kapott, hiszen a WarnerMedia 2020 novemberében váratlanul bejelentést tett, miszerint 2021-ben megjelenő összes mozifilmje elérhető lesz a felületen már a megjelenés napján, azaz a koronavírus-járvány miatt átállnak az úgynevezett hibrid-modellre. Ezzel a lépéssel pontosan ugyanazon a napon a mozikban és online is megtekinthető volt például a Wonder Woman 1984, a Godzilla Kong ellen, az új Mortal Kombat, vagy az egy minisorozatra összeálló Jóbarátok stábja is, és még sorolhatnánk a filmeket és a sorozatokat, amelyeket bemutattak ezen a csatornán.

Más szóval kijelenthetjük, hogy az HBO Max kritikus fontossággal bírt a WarnerMedia számára az elmúlt évben. Bár a sok kritika és a visszaeső box office bevételi listák után a Warner Bros. visszavonta korábbi ajánlatát, hogy az új filmeket közvetlenül a premier napján elérhetővé tegyék, a streamingszolgáltató további exkluzivitást élvez, hiszen bizonyos filmeket (mondjuk a Batgirl) vagy sorozatokat (legyen szó a Peacemaker – Békeharcos) kizárólag itt fognak bemutatni, ami még az HBO GO-n sem lesz elérhető. Azt már korábban bejelentették, hogy az HBO Max leváltja a most Magyarországon is elérhető HBO GO-t, de az indulás napjával kapcsolatban nem közöltek pontos információt, a napokban azonban véletlenül maga a szolgáltatás szivároghatta ki a pontos start napját.

A Magyarországról is elérhető hbomax.com hivatalos oldalon jelenleg semmi használható információ nincs arra nézve, hogy mikor indul hazánkban a szolgáltatás, mindössze annyi szerepel most a portálon, hogy “úgy tűnik, hogy ez a link nem működik”, azonban néhány szemfüles olvasó felfigyelt múlt héten egy borítóképre az oldalon. A nyitóoldalra egy olyan képet töltött fel az HBO Max, amin 2022. március 8-ai szerepelt, vagyis azt reklámozta a szolgáltatás, mikor érkezik Európába, köztük Magyarországra és a régió többi országába, például Szlovákiába, Horvátországba, Csehországba és Lengyelországba a streaming. Természetesen a képet azóta már eltávolították a felületről, de az internet nem felejt, amit egyszer feltöltöttek, az ott marad.

Az eset után többen megkeresték az HBO Magyarországot a hírrel kapcsolatban, akik úgy reagáltak a kiszivárgott információra, hogy “Érdemes lesz figyelni az HBO hivatalos kommunikációját, mert hamarosan több hírrel is érkezünk az HBO Max kapcsán.” A válaszukban sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánták a hírt, de mivel nem hivatalos bejelentésről beszélünk, még ne vegyük készpénznek a dolgot, hogy a nemzetközi nőnapon garantáltan elrajtol az HBO GO utódja. Az viszont biztos, hogy nagyon közel az indulás napja.

A stúdió idén visszaállt az exkluzív mozis tartalmakhoz, vagyis eltörölték a tavaly bevezetett üzleti modellt, de túl sokat így sem kell várnunk a mozifilmek online megjelenésére, ugyanis 45 napban egyeztek meg a megjelenési ablakban a WarnerMedia és a forgalmazók. Ez azt jelenti, hogy a premier napjától számított 45 napig nem mutathatják be az új filmeket a platformon, de a 46. naptól felár nélkül nézhetjük a legújabb kasszasikereket otthonról, például a március 3-án érkező Batman is elérhető lesz majd áprilistól, és ennek előnyét jó eséllyel már Magyarországon is kihasználhatjuk.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események