PlayStation 5

Kisebb botrány a PlayStation 5 indulásán: Play has no limits szlogen játékok nélkül, miközben még készlethiányban is szenved a Sony

Erős vassal, erős marketingszöveggel, de kevés tartalommal rajtolt a PlayStation 5.

Miközben a Sony világraszóló csinnadratta közepette ünnepli legújabb konzoljának megjelenését, addig a már szerencsésnek mondható országok gamerei több fórumon is elégedetlenségüket jelezték. A legfőbb probléma az eszközök száma, mely egy ekkora volumenű megjelenésnél kriminálisan alacsonyra sikeredett, és a vásárlók szerint a cég “egyáltalán nem volt felkészülve az indulásra” (tegyük hozzá, hogy a Microsoft háza táján sem sokkal rózsásabb a helyzet). 

Ha ez nem lenne elég probléma, az olyan nevesebb, viszonteladó weboldalakon, mint az eBay, már tucatjával jelennek meg listázások a konzolról, ahol a kedves, jószándékú tulajdonosok akár négyszeres áron kínálják portékájukat. Aki erre utazik, az most nagyon izgalmas piaci résre tapintott rá, hiszen az igény az új konzolokra csillagászati méreteket öltött az elmúlt napokban. 

Felmerül a kérdés, hogy vajon a nagy konzolgyártók szándékosan generálják-e ezt a fajta igényt, vagy tényleg ennyire felkészületlenül érte őket a megjelenés dátuma. Az tény, hogy ezáltal hatalmas igényt generáltak a gépeikre – az viszont megint egy teljesen más kérdés, hogy egyáltalán szükség volt-e erre. Már az első leleplezéseknél (legyen szó a hardverről, vagy akár a szoftveres bemutatókról) az elvárások és az izgalom is az egekbe szökött az interneten, így kérdéses, hogy szükség van-e egyáltalán ilyesfajta mesterséges “exkluzivitás gyártásra”.

Az online viszonteladás kultúrája egy-két rendkívül vágyott terméknek az elmúlt időszakban meglehetősen elharapódzott, és nem csak kis hazánkban. Az Egyesült Királyságban már igyekeznek harcolni a különféle “scalperek” ellen, akik legfőképpen a koncertjegyeket igyekeznek pofátlanul magas árakon továbbadni. A harc mellett olyan előadóművészek álltak ki, mint Taylor Swift, vagy éppen Bruce Springsteen, akik rajongói igazolást használó szoftverek segítségével igyekeznek felvenni a csatát az automatizált botok ellen.

Persze az olyan weboldalak, mint az eBay, teljesen demokratikusan működnek, és egyelőre nem vezettek be semmilyen arra vonatkozó korlátozást, hogy milyen terméket milyen áron adhassanak el a regisztrált felhasználók – de nem kell olyan messzire menni, elég megnézni a népszerű hardverapró fórumot, ahol szintén egekbe szöktek a PS5 konzolok árai. Mindeközben a Sony és a különféle viszonteladó boltok is igyekeznek bizonygatni, hogy a megjelenés napján lesz pár eszköz eladásra, biztos adatokat azonban eddig még nem tudtak szolgáltatni. Addig is a következő generáció hivatalosan is elindult – egyelőre azonban úgy néz ki, játékosok nélkül.

Total
0
Shares
Previous Article
Disney+

73 millió előfizetővel rendelkezik a Disney+, miközben hatalmas pénzügyi veszteségről számoltak be

Next Article
The Mandalorian

A Disney+ új promója valószínűleg elárulta, hogy mikor jön a The Mandalorian harmadik évada

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!