Főoldal Filmek Kínában cenzúra áldozata lett a Monster Hunter – Szörnybirodalom rasszista jelenete miatt, még a műsorról is levették miatta
Filmek

Kínában cenzúra áldozata lett a Monster Hunter – Szörnybirodalom rasszista jelenete miatt, még a műsorról is levették miatta

Kínában tűz alá került a Monster Hunter adaptáció.

611
Monster Hunter

A Capcom videojáték alapján készült Monster Hunter – Szörnybirodalom egyik jelenetén felháborodtak a kínai nézők, mert szerintük rasszista, sértő megjegyzést tesznek a kínai filmnézőkre. Erre a filmet száműzték a kínai mozikból, levették a műsorról, pedig még csak tegnap mutatták be Milla Jovovich főszereplésével készült adaptációt.

Paul W.S. Anderson aligha ilyen kezdésről álmodott. Miközben a Monster Hunter – Szörnybirodalom című film csak december 25-én kerül az amerikai mozikba, addig a világ másik oldalán már bemutatták, s le is vették a műsorról. A filmet eddig rengeteg vita övezte Kínában, de itt a legújabb botrány. A filmet egy nappal a premier után egy rasszizmussal megvádolt jelenet miatt levették a műsorról, s jelenleg a kínai testület cenzúrázza a filmet. A hazafias kínai nézők úgy ítéltek meg egy tíz másodperces jelenetet, hogy az sértő Kínára nézve.

A Variety közlése szerint hozzávetőleg a pénteki filmvetítések 25%-kát a Monster Hunter tette ki, ez a szám mára 0,7%-ra csökkent a botrány után. A lap birtokába jutott egy közlemény is, amit a kínai moziknak küldtek, amiben az szerepel: az éjszaka alatt egy új vágás készül a filmből, és a mozikban szigorúan ügyelniük kell arra, hogy a régi változatot lecseréljék az újra, s nem adják le többször a rasszista jelenetet tartalmazó változatot.

Főszerepben Milla Jovovich, mások mellett pedig T.I., Meagan Good, Diego Boneta, Ron Perlman, valamint Jin Au-Yeung is feltűnik még a képernyőn, miközben a kamera túloldalán Paul W.S. Anderson rendező foglal helyet. A történet lényegében Lt. Artemis (Jovovich) és barátai (T.I., Good és Boneta) kalandját követi nyomon, akik megpróbálnak életben maradni ebben a teljesen idegen világban, ahol mindenféle furcsa és hatalmas szörnyek vadásznak mindenre, ami él és mozog.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események