Főoldal Filmek Kevin Feige tisztázta, hogy a Marvel Studios mellett készülő filmekre és tévésorozatokra tekinthetünk kánonként
Filmek

Kevin Feige tisztázta, hogy a Marvel Studios mellett készülő filmekre és tévésorozatokra tekinthetünk kánonként

A Marvel filmes univerzumában minden mindennel összefügg?

724
Kevin Feige Marvel Studios
Forrás: CinemaCon

Mindig is vita tárgyát képezte, hogy mi tekinthető kánonnak és mi nem a Marvel Moziverzumban, de talán végre egyszer és mindenkorra tiszta vizet öntöttek a pohárba. A válasz ezúttal a Marvel Studios elnökétől, Kevin Feige-től jött, hogy a Disney saját készítésű tartalmai mellett a Netflix készítésű a S.H.I.E.L.D. ügynökei, a Daredevil és az Inhumans című sorozatokra tekinthetünk úgy, mint a kánonra.

Néhány hete megtudtuk, hogy nagy változásokra készül a Marvel Studios. Máshogy állnak a sorozatokhoz, és akár a filmekhez is, de ez jelenthet akár többet is. Bizonyítékokat kaptunk amellett és ellene is, hogy a korábbi sorozatok az MCU-ban játszódnak, legyen szó akár Charlie Cox visszatéréséről Matt Murdock szerepében, de sok szempontból a WandaVízió eseményei is figyelmen kívül hagyták a korábbi történéseket, amelyek a Marvel Moziverzumon kívül történtek. Az biztos, hogy a Netflix és más stúdiók produkciói nem a Szent idősíkon játszódtak, de ettől még az MCU kánon részeként kell gondolni ezekre a sorozatokra és filmekre?

Azzal, hogy ezek tartalmak nem a 616-os Földön, azaz a “szent idővonalon” játszódnak, Kevin Feige és társai szabadon játszhatnak a gondolattal, hogy a múltbeli kreatív döntések semmiben nem befolyásolják az MCU-t, hiszen a Multiverzumnak köszönhetően bármit megtehetnek. Ez bizony azt jelenti, hogy akár ezeket is tekinthetjük a kánon részeként. Gyakorlatilag ezt erősítette meg Feige is a nemrég megjelent Marvel Studios: The Marvel Cinematic Universe An Official Timeline című könyvben.

A Multiverzummal kapcsolatban elismerjük, hogy vannak olyan történetek – filmek és sorozatok -, amelyek kanonikusak a Marvel számára, de különböző mesélők készítették ezeket a történetének különböző időszakaiban. Az ebben a könyvben bemutatott idővonal az MCU Szent Idővonalára értendő, amit az MCU 4. fázisán keresztül mutatunk be.

Kevin Feige

Ez nem jelent mást, minthogy a rajongók kedvencei visszatérhetnek a képernyőre. Charlie Cox már biztosan szerepet kap, hiszen a Pókember: Nincs hazaút után a Disney saját sorozatot készít a főszereplésével Daredevil: Born Again címmel.

Ezt már tudjuk, de mi a helyzet a többi szereplővel? Tegyük fel, hogy a S.H.I.E.L.D. ügynökei cselekménye az MCU-ban játszódott, ennek függvényében viszont nem hunyhatnak szemet a korábbi történéseknek, amikor a Marvel Studios újra bemutatja majd az Emberteleneket.

A 2010-es évek elején Feige által vezetett Marvel Studios és a Marvel Televison között óriási volt a szakadék. Jeph Loeb vezette akkoriban a televíziós divíziót, és ő felelt a tévésorozatokért. Feszültség volt emiatt Feige és Loeb között, ezért a Disney elnök-vezérigazgatója, Bob Iger kérésére teljesen átszervezték a Marvel részlegét, és immáron mindenki Feige keze alatt dolgozik, ő felel mindenért, ami a Marvelhez tartozik.

A S.H.I.E.L.D. ügynökei
Forrás: Netflix
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Deadpool & Rozsomák
Filmek

A Deadpool & Rozsomák lesz a filmsorozat leghosszabb őrültsége

Deadpool és Rozsomák őrültségét valószínűleg ennél tovább is elnéznék a rajongók.

Venom - Az utolsó menet
Előzetesek

A Venom – Az utolsó menet előzetese magyar szinkronnal is nagyon szórakoztató lett

Már magyar szinkronnal is elérhető a Venom - Az utolsó menet első...