x
Filmek

Kevin Feige szava szerint a Fekete Özvegy még több előzményfilmet eredményezhet

Több előzményfilm készülhet a Fekete Özvegy után.

Kevin Feige szava szerint a Fekete Özvegy még több előzményfilmet eredményezhet
  • Publishedjúnius 23, 2021

A Marvel Studios elnöke, Kevin Feige arról beszélt, hogy a Fekete Özvegy című film precedenst teremthet, hogy úgynevezett előzményfilmekben tárhatják fel a Marvel Moziverzum korábbi éveit. Scarlett Johansson nevével fémjelezett filmből választ kapunk a karakter néhány titkára a múltból, miközben a sztori a 2016-ban bemutatott Amerika kapitány: Polgárháború és a Bosszúállók: Végtelen háború között játszódik majd.

Minden a rajongókon múlik most, hogy mennyire lesz sikeres a film, mert amennyiben beválik a recept, akár új trendet is teremthet a film.

Természetesen ez a film és ez a sztori egy különleges eset Natasha számára. De a Marvel Moziverzum múltjának, jelenének és jövőjének feltárása minden bizonnyal az összes karakterünk esetében benne van a pakliban. Ez a konkrét történet ennek a konkrét szereplőgárdának nagyon személyes, nagyon sajátos Natasha számára.

Kevin Feige

Feige szavaiból kiindulva az, hogy a film idővonalát korábbra helyezték, nagyon sajátos a karakterre nézve, ami kétségtelenül részben annak köszönhető, hogy a Natasha meghalt, feláldozta magát az univerzumért a Bosszúállók: Végjáték című filmben. De az ötlet természetesen működhet más karaktereknél is, és ezt azt jelentheti a jövőre nézve, hogy készülő filmek, különösen a szólórészek elkezdhetnek visszaugrálni az időben.

Bár a Marvel Moziverzumban többször is kaptunk utalást a volt KGB-és orosz kém múltjára, de múltjáról nem sokat tudunk. A filmben Natasha Romanoff ügynök kénytelen szembesülni a sötét múltja egy részével, miközben egy veszélyes összeesküvés áldozata lesz, ami múltjához kötődik. Egy olyan erő üldözi, ami semmitől sem riad vissza, hogy elpuszítsa, mialatt Natashának a múltjával is meg kell küzdenie, amikor még kémként dolgozott, mielőtt Bosszúállónak állt volna. A szólófilm betekintést nyújt az egyik alapító Bosszúállók eredetébe, sőt, még a híres budapesti küldetéssel kapcsolatos részleteket is elárulnak.

Fekete Özvegy

A Fekete Özvegy egy olyan Marvel-film, amiben Budapest tényleg Budapest lesz. Ez azért olyan fontos a rajongóknak, mert Scarlett Johansson megerősítette, hogy az önálló Fekete Özvegy-filmből választ kapunk arra a sokat hallott kérdésre, hogy mi történt Budapesten. Sólyomszem és Natasha először az első Bosszúállók-filmben beszélt a budapesti küldetésről, majd tavaly a Bosszúállók: Végjátékban hallottunk ismét utalást a fővárosi kalandra, de mindeddig nem derült ki, hogy milyen küldetésen vettek részt Budapesten.

A film lehetőséget ad arra, hogy közelebbről is megismerjük a címszereplőt. Ahogy az előzetesekben láttuk, Natasha régi barátaival találkozik, hogy közös erővel vessenek véget annak a helynek, ahol minden elkezdődött. Célpontjuk a Vörös Szoba lesz, amit Kiképző irányít. Miközben visszatérnek oda, ahol minden kezdődött, beleássuk magunkat a karakter múltjába, hogy válaszokat kapjuk a kérdésekre. Hála a Marvel Studios arra is választ ad, hogy mi történt Dreykov lányával Budapest utcáin.

A filmet rendezte Cate Shortland, a szkriptet Jac Schaeffer és Ned Benson története alapján Eric Pearson írta. A Fekete Özvegy főszerepében Scarlett Johansson, de mások mellett David Harbour, Florence Pugh, O-T Fagbenle, Ray Winstone, Olivier Richters és Rachel Weisz lesz látható.

A filmet július 9-én mutatják be világszerte egyszerre online és a mozikban.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.