Főoldal Filmek Kevin Feige elárulta az okát, hogy miért kell késleltetni a Marvel Moziverzum 4. fázis bemutatóit
Filmek

Kevin Feige elárulta az okát, hogy miért kell késleltetni a Marvel Moziverzum 4. fázis bemutatóit

Bármennyi meglepő, de most nem a COVID-19 a hibás ezért.

576
Kevin Feige

Tegnap este Los Angelesben tartották a Marvel Studios a következő mozifilmjének a világpremierjét. Az Örökkévalók vörös szőnyegén beszélgetve Kevin Feige, a Marvel Studios elnöke többek között arra a kérdésre is válaszolt a riporternek, hogy miért késnek a filmek a következő két évben, vagyis a Pókember: Nincs hazaút után minden mozifilm bemutatóját eltolták néhány hónappal.

A Marvel Studios idei harmadik filmjének premierjén sokan arra voltak kíváncsiak, hogy miért kerülnek később bemutatásra az új filmek. Alig néhány órával a világpremier előtt a Disney sok rajongó szívét összetörte, amikor bejelentette, hogy a 4. fázis mozifilmjeit elhalasztja egy későbbi időpontra. Még ha csak néhány hónapos csúszásról is beszélünk, sokan akkor is értetlenül állnak a döntés után. A korábbi négy film helyett jövőre három filmet mutatnak be, így a The Marvels című folytatás 2023-ra csúszott. A Doctor Strange az őrület multiverzumában pedig három hónap helyett öttel követi a Pókember: Nincs hazaút premierjét.

A bejelentés után még nem volt világos, hogy a Disney miért késlelteti a Marvel alkotásait, köztük a Doctor Strange az őrület multiverzumában, a Thor: Szerelem és mennydörgés és a Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott! bemutatóit. Tegnap este a Marvel Studios elnökét, Kevin Feige-et arról kérdezte a Variety, hogy miért késik a 4. fázis. Feige magyarázata szerint a Marvel olyan sok alkotással készül a következő két évre, hogy gyakorlatilag szabadon játszadozhatnak a bemutatók időpontjaival, és akár a filmek sorrendjét is felcserélhetik.

A produkciók gyártása eltolódik és változik, és mivel ennyi rés van, egyszerűen eltolhatjuk azokat. Szóval az összes Marvel-film azonos réssel rendelkezik, csak eltoljuk, hogy mely filmek jönnek ki jövőre. A [Doctor] Strange bemutatóját hat héttel eltoltuk, így ahelyett, hogy három hónap lenne a Marvel-filmek között, öt hónap lesz. És azt hiszem, ezt mindannyian tudjuk kezelni.

Kevin Feige

A producer annyival toldotta még a beszédet, hogy elmondása szerint az átütemezés a gyártáshoz köthető, nem pedig a box office bevételekhez, a Disney-nél lévő forrásaik szerint. A következő Fekete Párduc-film, például még mindig Atlantában forog, és amióta a Marvel egy összefűződő és gondosan kitervelt univerzum lett – ami több tucat film és számos sorozaton keresztül fut – minden késlekedés a gyártásban egy dominóhatást vált ki a többi franchise-ra nézve.

Való igaz, hogy csak hat hétről beszélünk, de sok rajongó mégis csalódottságának adott hangot, amikor kijött a hír. Bár ezúttal nem a COVID-19 miatt kellett eltolni a premiereket, kétségtelenül a vírus lassítja a munkát, ugyanakkor nem szabad megfeledkezni a sorozatokról sem, mert a Disney+ jövőre is több sorozattal készül, így az átmeneti időszakokban is akad bőven mit nézni.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

The Falcon and the Winter Soldier
Filmek

Mikor és hány órás lesz a Marvel Studios panelje a San Diego-i Comic-Conon?

Megerősítést kapott a Marvel Studios prezentációja a San Diego-i Comic-Conon.