x
Filmek

Két nagy világsztár is szerepet kap a Gran Turismo filmes feldolgozásában

A Gyűrűk Ura sztárja egy gonosz marketingest játszik majd a filmben #GranTurismo #PlayStation

Két nagy világsztár is szerepet kap a Gran Turismo filmes feldolgozásában
  • Publishedszeptember 18, 2022

A Sony Pictures még a nyár elején jelentette be, hogy film készül a nagysikerű a Gran Turismo című videojáték-sorozatból. Nem sokkal a hír után kiderült, hogy a dél-afrikai rendező, Neill Blomkamp dirigálja majd a munkát, az elmúlt héten pedig záporoztak a nevek, és nem véletlenül, mert napokon belül indul a forgatás Európában.

Az elmúlt héten kiderült, hogy a Mindsommer színésze, Archie Madekwe kapta a főszerepet, hozzá csatlakozik még a Stranger Things sztárja, David Harbour. Az ő karakteréről azt kell tudni, hogy egy nyugdíjas sofőrt alakít majd. Ezután szintén a The Hollywood Reporter arról számolt be, hogy A Gyűrűk Ura-trilógiából Orlando Bloom is aláírt a nagyszabású projekthez. Az ő karakterét úgy írták le, mint “egy éhes marketingvezetőt, aki eladja az autóversenyzés sportját … és talán még a művében is hisz”.

A filmadaptációt Neill Blomkamp rendezi, a forgatókönyvön Jason Hall és Zach Baylin társproducer dolgozik. A film várhatóan egy versenyzői ambíciókkal rendelkező tinédzser történetét mutatja majd be a filmvásznon, aki egy sor autóversenyen vesz részt, hogy profi autóversenyzővé váljék – a film igaz történeten alapul. A 19 éves Jann Mardenborough, egy brit versenyző történetét veszik alapul, aki a GT Academy valóságshow megnyerése után olyan versenyeken indult, mint például az F3-as Európa-bajnokság.

A Gran Turismo producerei Asad Qizilbash, Carter Swan, Doug Belgrad és Dana Brunetti lesznek, a játék alkotója, Kazunori Yamauchi pedig executive producerként fog működni. A tervek szerint 2023. augusztus 11-én mutatják be a mozikban a filmet.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.