Főoldal Sorozatok KÉPREGÉNYAJÁNLÓ: Stranger Things: Hat
Sorozatok

KÉPREGÉNYAJÁNLÓ: Stranger Things: Hat

Újabb képregény a Netflix széria univerzumának tágításához.

850
Stranger Things Hat 04

A múlt héten már írtunk nektek egy rövidke ajánlót a tavaly megjelent Stranger Things: A túloldalon képregényről, melyet továbbra is akciósan szerezhettek be a Szukits online könyváruházából. Azonban aktuálisabb dolog is érkezett a Netflixes sorozat háza tájáról, egészen pontosan a Stranger Things: Hat című kötet, mely ugyancsak a Szukits Könyvkiadó gondozásában jelent meg magyarul. A képregénygyűjtők és a sorozat rajongói dörzsölhetik is a tenyerüket, ugyanis az előző kötethez híven itt is becsületes iparos munka folyt az elkészítés során, senkinek sem lehet oka panaszra.

Stranger Things Hat 05

Ahogy a korábbi kötetben, a sorozat eddig nem látott és homályba burkolózó részeit mutatta be nekünk Jody Houser és Stefano Martino, úgy most is egy olyan sztorit ismerhetünk meg mely eddig nem került bemutatásra. Ezúttal egy előzménytörténetbe csöppenhetünk, ugyanis a hatos szám egy korábbi kísérleti alany azonosítására szolgált a Hawkins Laboratóriumban. A helyszín a korábban megismert fiktív amerikai kisváros Hawkins lesz, egészen pontosan az itt székelő titkos katonai Hawkins National Laboratorium. A túloldalon című kötethez és a sorozat kezdetéhez képest 5 évvel korábban, 1978-ban csöppenünk a történetbe. A hidegháborús paranoia éveiben a szuperhatalmak igen csak erős kísérleteket folytattak a fegyverkezési verseny megnyeréséért. Gyakran voltak erős visszaélések a személyi szabadsággal mindkét oldalon, akkortájt a cél szentesítette az eszközt.

Stranger Things Hat 01

Ebben a nem éppen bazári hangulatban ismerjük meg Francine-t a történet főhősnőjét. Merőben eltérő képességekkel operál mint a fősodorban megismert Tizenegy, lényegében előre látja a jövőt ezáltal képes azt manipulálni. Sajnos sorsa is hasonlóképpen mostohán alakul, kénytelen a Hawkins laboratórium bentlakásos vendégszeretetét élvezni és noha ezt önszántából teszi, itt töltött ideje alatt elkezdi felismerni, hogy valószínűleg nem az ő érdekei a legfontosabbak a laborban dolgozóknak. Hogy tetézze a bajt, elkezdik olyan jóslatok gyötörni a labor jövőjével kapcsolatban melyek nem feltétlen a legideálisabbak számára. A hawkinsi laborban töltött időt visszaemlékezések váltják Francine korábbi életéről. Kapunk egy kis betekintést miért is érezte úgy és vállalta önként, hogy jobb helye lesz a laborban. Keserű és mégis remek ábrázolása a telhetetlen szülők kapzsiságának, mellyel lányukat eltaszítják maguktól, miután napfényre kerülnek képességei.

Stranger Things Hat 02

Ez a képregény eredetileg a Dark Horse Comics kiadásában jelent meg Amerikában, ahogy a korábbi alanyunk is. A minősége is szinte egy az egyben megegyezik. Kemény, fényes és nagyon erős színezésű fedél, mely szépen megvédi a kellően vastag, jó minőségű és kevésbé ujjlenyomat gyűjtő oldalakat. A formátum is megegyezik, 155×235 mm-es mérettel, 96 oldalon keresztül terebélyesedik az eredeti 4 részes történet egy darab, igényes kötetbe fűzve. Az ügyes és fordulatos sztorit ezúttal is Jody Houser szállította, míg a képi megvalósításért Edgar Salazar szabadúszó, de DC és a Marvel Comics-nál is aktívan dolgozó képregényrajzoló felelt. Azt bátran állíthatjuk, hogy igazán szép munkát végeztek. Bár a történettel nem reformálják meg az ipart, karakterei mégis szerethetőek és a cselekmény is kellően szórakoztató. A rajzok pedig igazán szépen hozzák Salazar stílusjegyeit, öröm rájuk nézni és a kidolgozottságban gyönyörködni.

Stranger Things Hat 03

Összességében a kötet egy rövid, de izgalmas olvasmány. Elsősorban a sorozat rajongóinak ajánlanám, mert egy érdekes sztorit mesél el a Stranger Things univerzumból. Ezt az eseménysort másként nem lenne lehetőségünk megtekinteni, de mégis vétek lenne kihagyni. A történet nem túl hosszú mégis erős és váratlan fordulatok jellemzik. A képi világ pedig igazán zseniális, legyen szó az egyhangú és monoton labor vagy a színes visszaemlékezések ábrázolásáról. A kötet fizikai kivitelezése is impozáns, igazi nézegetni való darab, bárki gyűjteményének szép példánya lehet. A Stranger Things: Hat már elérhető a Szukits online könyváruházában, jelenleg húsz százalékkal csökkentett, akciós áron.

Szerző
Fonyódi Dávid

Nappal tisztességes családapaként funkcionálok, de altatás után előveszem a controllerem, hogy kialvatlanra játszhassam magam.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Stranger Things
Sorozatok

Vecna is feltűnik a Stranger Things 5. évad kulisszák mögötti videójában

A Stranger Things főszereplői mellett újakat is kiszúrhatunk a videón.

Beverly Hills-i zsaru: Axel Foley
Filmkritikák

Beverly Hills-i zsaru: Axel Foley kritika

Ártalmatlan lett a nagyszájú zsaru legújabb bevetése.