Wide Screen
Image default
Játékok

Kedd hajnalban zajlik a Sony CES sajtókonferenciája

PlayStation 5 bejelentést várni nem szabad, maximum remélni.

PlayStation 5 bejelentést várni nem szabad, maximum remélni.

Páran már egy hete tűkön ülnek, mióta a Sony weboldalára kikerült a “Future is coming” szlogen. A mondat a japán cég idei Consumer Electronics Showra (CES) szánt beharangozója, a rendezvényt ezen a héten tartják Los Angelesben. Persze ez többeknek már elég volt arra, hogy PlayStation 5 bejelentéssel kapcsolják egybe a dolgot.

A CES azonban rendszerint nem videojáték orientált esemény, itt szokták bejelenteni a legújabb TV-s, mobilos vívmányokat és más tech jellegű dolgokat – a japán cég pedig igencsak érdekelt ezeknek a termékeknek a köreiben is. Persze okoskodhatunk úgy is, hogy a Sony már tavaly is felrúgta az eddig tőlük megszokott marketing stratégiát, s egy átlagos kedden a Wired hasábjain tárta fel a következő konzoljának részleteit, nem pedig az E3-on, amit teljes egészében ki is hagytak. Ezzel együtt is kevésbé valószínű, hogy egy teljes leleplezést kapnánk holnap.

A hurráoptimisták szerint mégis több jel is mutat eme irányba. Először is a hivatalos honlapra kirakott fenti illusztráció, melynek egyik elemén egy férfi jól láthatóan PlayStationnel játszik. A másik, hogy Cory Balrog, azaz Mr. “godofwar” is elindult a helyszínre. Egyik sem perdöntő bizonyíték ugye, mert a játékgép a Sony image-ének része, a fejlesztő szakember meg érdeklődhet amúgy is a technika vívmányai iránt, pláne ha az csak egy (nagyobb) köpésnyire van tőle.

Biztosat persze senki nem tud, csak a Sony alkalmazottai. A legvalószínűbb, hogy ha lesz is valami PlayStation közeli dolog, az valami kisebb részlet, esetleg a kontroller bemutatása lehet, vagy egy közelgő esemény beharangozása, ahol a leleplezés megtörténhet. Aki amúgy sem tud aludni az élőben nézheti a hajnal 2-kor kezdődő streamet, s hátha a jól megalapozott soraimat megcáfolják a japánok.

Még több a témában...

TESZT: Mafia: Definitive Edition

Sinka Tamás

Korábban érkezik a Remothered: Broken Porcelain

Fonyódi Dávid

Két okból is fájhat azoknak, akik PlayStation 5-re várták a 2018-as Spider-Man-játékot

Kévés Bence Mihály

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat